Smrt na Nilu

Smrt na Nilu

Agata Kristi

Izdavač: Mladinska knjiga

Žanr: Trileri

Cena: 659,00 din

Čim je Poaro video Žaklin de Belfor u hotelu u Kairu, a zatim začuo glas Sajmona Dojla, odmah se setio da ih je već video zajedno – one noći u restoranu kada su zaljubljeno plesali i planirali kako će jednoga dana otići da vide piramide. Tri meseca kasnije uloge su se promenile: Sajmon je oženjen zanosnom Linet Ridžvej, dugogodišnjom Žaklininom prijateljicom, inače najbogatijom mladom damom u čitavoj Engleskoj, a Žaklin, slomljenog srca, postaje progonilac mladog bračnog para.

Ne bi li utekli od nje, Dojlovi tajno odlaze na kobno krstarenje Nilom. Međutim, ne samo da nisu utekli od Žaklin nego su napravili korak ka svojoj propasti – Sajmon će biti upucan u nogu, a Linet hladnokrvno ubijena na spavanju. Istragu dodatno usložnjava saznanje da su se na brod ukrcali i Linetin staratelj sa skrivenim motivom Endrju Penington, pljačkaš nakita ustremljen na Linetinu bisernu ogrlicu, sin oca čiji je posao propao zbog porodice Ridžvej, kao i ubica za kojim traga tajna britanska obaveštajna služba.

Ispostaviće se da je zločin maestralno isplaniran do najsitnijih detalja, ali da zločinac na jedno nije računao – da će na krstarenje Nilom poći i Herkul Poaro.

„Roman SMRT NA NILU napisala sam po povratku kući posle zime provedene u Egiptu. Sada kada ga ponovo čitam, imam osećaj da opet plovim parobrodom od Asuana do Vadi Halfe [...] Lično smatram da je ovo jedna od mojih najboljih knjiga s putovanja po inostranstvu, a ako detektivske priče slove za beg od stvarnosti (ne vidim zbog čega to ne bi bile!), onda čitalac zaista može da pobegne u svet vedrog neba, plave reke i ubistva ne ustavši iz svoje fotelje.”
Agata Kristi

Kategorija:

Godina izdanja:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

Knjige

2013.

Latinica

Mek

13x20 cm

A077617

Prosečna ocena

5

(1)
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0

18. Oktobar 2014

Anonimno Mikic

Najbolja knjiga ikada napisana Poaro je detektiv prve klase

Artikli na akciji

865,00 din 779,00 din

550,00 din 446,00 din

990,00 din 802,00 din

2.405,00 din

2.027,00 din

Ušteda: 378,00 din

Od istog autora