Pobunjeni Atlas
Facebook Share Twitter Share

Pobunjeni Atlas

Ajn Rend

Izdavač: Albion Books

Žanr: Drama

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 3.490,00 din

Cena i do: 2.826,90 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 2.827,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 2.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Najznačajniji roman Ajn Rend "Pobunjeni Atlas" se u SAD i posle toliko godina smatra drugim po važnosti i uticaju, odmah nakon Biblije.

Zaprepašćujuća priča o čoveku koji je rekao da će zaustaviti motor sveta – i to je i uradio.

Ogromnog opsega, prepun neizvesnosti, "Pobunjeni Atlas" ne liči ni na jednu knjigu koju ste do sada pročitali. Ovo nije roman o ubistvu čovekovog tela, već o ubistvu – i ponovnom rođenju – čovekovog duha.

U ovom priznatom delu i njegovom besmrtnom pitanju "Ko je Džon Galt?", Ajn Rend pronalazi savršeni umetnički oblik kojim izražava svoju viziju postojanja. Zahvaljujući ovoj knjizi postala je ne samo jedan od najpopularnijih romanopisaca dvadesetog veka, već i jedan od najuticajnijih mislilaca. Rođena je u Petrogradu, u Rusiji, 2. februara 1905.

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2013.

953

Latinica

25 cm

A135894

9788689237207

Prosečna ocena

5

(2)
5
2
4
0
3
0
2
0
1
0

23. septembar 2018.

Mara Kern

Arondata je zagovornik najvulgrnije varijante kapitalizma,a svoju filozofiju najvulgarnijeg egoizma pokušava da upakuje u omot što godi oku nekritičkog čitaoca koji nema osnovni uvid u neprevayiđenu marksističku teoriju eksploatatorske suštine kapitalizma.Da bi se proširila svest o pogubnim posledicama Arondatine filozofije dovoljn je pogledati posledice tih slatkorečivih vizija kapitalističkog Raja. Njegov finale se odražava u zastrašujućoj činjenici da je sav planetarni kapital zgrnula šačica oligarha. Za razliku od ove plitke i samožive dame, Džek London je u romanu \"Gvozdena peta\" dao viziju budućnosti sveta ustrojenog po receptu autorke Pobunjeng Atlasa.

17. oktobar 2017.

Marijana Filipović

Trebalo mi je 3 meseca da pročitam \"Pobunjenog Atlasa\" (u pauzi od posla i igranja sa decom), ali ne sećam se kada me je neka knjiga ovako okupirala. Totalno mi je promenila način na koji posmatram svet. Sada jedva čekam da pročitam i ostala njena dela. Ajn Rend je genijalka!!!

Od istog autora