CRVENI ŠATOR

Anita Dajamant

Izdavač: Laguna

Žanr: Istorijski, Ljubavni

Redovna cena: 699,00 din

Sa popustom i do: 534,74 din (ušteda: 164,27 din)

Ime joj je Dina. U Bibliji, njeno postojanje je tek naznačeno kratkim pomenom u mnogo poznatijim poglavljima o njenom ocu Jakovu i njegovih dvanaest sinova u Knjizi Postanja. Ispričan glasom Dine, ovaj roman otkriva tradicije i nemire života žena u prošlosti – svet crvenog šatora.

On počinje pričama njenih majki – Lie, Rahile, Zilpe i Bilhe – četiri Jakovljeve žene. One vole Dinu i daruju je veštinama koje će joj pomoći u njenom potonjem životu. Naposletku, kada se bude zaljubila, doći će do tragedije zbog koje će morati da pobegne od porodice.

Dinina saga dopire iz jednog izuzetnog perioda rane istorije i vezuje čitaoca nitima neodoljive privlačnosti. Dirljiva priča Crvenog šatora otkriva zaboravljeni svet čudesnih rađanja, robova, zanatlija, kućnih bogova i sestrinskih tajni.  

`Snažan, životan roman... Moglo bi se reći da Crveni šator izgleda onako kako bi izgledala Biblija da ju je pisala žena, ali samo je Anita Dajamant mogla da mu udahne takvu veličanstvenost i lepotu.`The Boston Globe`

Najstarija priča nikada se nije činila originalnijom, ni istinitijom.` Džejms Kerol`

Anita Dajamant je izuzetan pripovedač koji ne samo da pred našim očima oživljava one žene o kojima nam Biblija tako malo govori, već uz to snažno oslikava i tadašnje vreme. Kao što je slučaj s najboljim piscima istorijske proze, Dajamant pokazuje čitaocu da se ljudi iz davnine ne razlikuju mnogo od nas samih, barem ne kada je reč o iskušenju i tragediji, sreći i ljubavi. Booklist

Kategorija:

Broj strana:

Format:

nav-id:

Knjige

336 strana

13x20 cm

A000018

05. Avgust 2011

Anđelija Petrović

Ovo je bez sumnje knjiga koja nijednog čitaoca ne može ostaviti ravnodušnim. Svet odraslih gledan i prikazan kroz oči i perspektivu devojčice prikazuje se u svoj svojoj lepoti, ali i surovosti. Knjiga nas vodi u čudesni svet žene, prikazujući ženu kao čvrstu stenu i osnovu svega. Odrastanje i život glavne junakinje pokazuje još jednom snagu žene sposobne i dovoljno jake da se suoči sa svime što život donosi. Knjiga se čita u jednom dahu i pokreće buru emocija.

25. Jul 2010

Zorica

Ova knjiga vam nece dati da spavate, najuzbudljivija knjiga koju sam citala do sada. Cudne su sudbine ljudske. Predivno.

31. Januar 2010

Oki

Ova knjiga ima sve odlike odličnog romana, mnogo interesantnih likova, divnu priču i najvažnije nakon nje ćete imati drugačiji pogled na svet. Nemojte da vas odbije biblijska strana ovog romana, to je divna priča o životu žena u to vreme. Dina će vas sigurno oduševiti.

02. Februar 2010

Snežana Mitrović

Anita Dajamant majstorski tka čudesnu priču smeštenu u starozavetno doba, o snažnim ženama i njihovim ulogama u malim zajednicama, gde dominiraju muškarci. Običaji tog vremena su uverljivo prikazani, a centar zbivanja je "crveni šator" gde pratimo lična preživljavanja glavne junakinje Dine, njenu bliskost sa ženama oko nje, iskušenja, odnose sa muškarcima i porodične odnose. Iako se radnja odvija u drevna vremena junakinje imaju iste snove i želje kao što mi imamo danas. Njihova snaga, njihova razočarenja, radosti, tuge, bes i ljubav.... sve je poznato. Svaka žena se može identifikovati sa njima.

Artikli na akciji

1.019,00 din 917,10 din

715,00 din 579,15 din

505,00 din 454,50 din

2.239,00 din

1.950,75 din

Ušteda: 288,25 din