Beograd večiti grad - Sentimentalno putovanje kroz istoriju (latinično izdanje)

Beograd večiti grad - Sentimentalno putovanje kroz istoriju (latinično izdanje)

Aleksandar Diklić

Izdavač: Skordisk

Žanr: Istorija

Cena: 2.950,00 din

Besplatna isporuka za korisnike

Dostupnost po knjižarama

Televizijski serijal „Beograd večiti grad“, monumentalno dokumentarno delo u 27 epizoda, koje nas je na neobičan način vodilo na sentimentalno putovanje kroz istoriju Beograda, autor je „preveo“ u veoma edukativno, interesantno pa i zabavno štivo. Dok posmatramo drevne portrete, karte, mape, gravire, crteže i planove, uživamo u zanimljivoj priči, grandioznoj po opusu, ali ipak dinamičnoj i po meri modernog čoveka. Svojevrsna beogradska enciklopedija pruža nam divnu i dugu šetnju kroz burne vekove prestonog grada. Nesvakidašnje, šarmantno delo, kakvo nemaju ni veći i bogatiji gradovi Evrope.

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2015.

575

Latinica

Tvrd

24 cm

A138675

9788692005312

Prosečna ocena

4.7

(10)
5
9
4
0
3
0
2
1
1
0

11. Maj 2020

Dajana Maric

Divna knjiga...s uzivanjem je citam, razmisljam kroz sta je sve prolazio srpski narod kroz istoriju, i osjecam tugu i ponos istovremeno...hvala vam

29. Jul 2016

Igor

Covek je pola knjige napisao tako sto je doslovno kopirao clanke sa vikipedije. Veoma nestrucno delo, po mom misljenju.

12. Avgust 2015

Ana M.

Sve pohvale autoru. Kao sto sam autor kaze, skoro pa savrsena knjiga. Nedostajalo mi je malo vise pominjanja Nemanjca, pre svega kralja Dragutina i mislim da je Stefan Lazarevic zasluzio vise mesta u ovoj knjizi. Drago mi je sto je pomenuto da je bio najlepsi vladar tadasnje Evrope, ali mislim da bi citaocima bio zanimljiv deo o iznenadnoj vremenskoj nepogodi u Beogradu u trenutku despotove smrti.

28. Mart 2015

Stefan

Baš kvalitetno odrađena knjiga. Preporuka.

26. Februar 2015

Rocko 26.02.2015

Genijalno,pisano srcem,poseban uzitak predgovor autora

20. Novembar 2014

Bojan

Najbolja i najsadrzajnija knjiga o Beogradu. Pitko je napisana, od antickih vremena do savremene istorije Beograda. Mnogostvo novih i malo poznatih informacija. Vredi svaki dinar po sadrzaju i kvalitetu izrade.

30. Maj 2014

milena peric

Zelim da kupim ovo nastavnici srpskog pa me zanima da li dobro lekturisana knjiga?

04. Maj 2014

Stevan Š.

Čestitam autoru i izdavaču na odličnom serijalu i knjizi. Pročitao sam je u jednom dahu. Beograd stvarno ima lepu istoriju. Da li zbog nedostataka podataka ili definisane koncepcije materijal bi trebao dopuniti i događajima koji baš karakterišu Beograd. Tu je pre svega formiranje Tehničarske družine 1868. a kasnije ovo postaje Savez arhitekata i inženjera. U to vreme u Evropi je bilo malo takvih orgfanizacija pogotobvo koje su se održale do danas. (Monografija SITS-a). Tu treba pšomenuti i posetu Nikole Tesle Beogradu kada ga je i kralj primio a poznara je i pesma Jove Jovanovića Zmaja. Pre ubistva kralja Aleksandra, kralj je dodelio inženjerima plac za gradnju doma Inženjera u neposrednoj blizini dvora (Kn. Miloša 7). To je tada vrednovano kao priznanje inženjerima koji su u obnovi Srbije i Jugoslavije aktivno učestvovali čija se organizacija nije gasila ni u izbeglištu u Prvom svetskom ratu. Naravno bilo bi umesno dati više prostora i dobrotvorima Beograda. Mislim da jhe suviše veliki prostor dat nemačkim oficirima koji su doneli tolikog zla Beogradu.S poštovanjem autoru i Izdaavaču

19. April 2014

marko

Izuzetna knjiga, obavezno je treba imati u biblioteci. Pohvale za autora, vrlo harizmaticna licnost.

05. April 2014

Slavisa

Genijalna knjiga! Svaka cast autoru!