ALIJENISTA

Kejleb Kar

Izdavač: Laguna

Žanr: Trileri, Horor

+10%

za 3

15%

Redovna cena: 999,00 din

Sa popustom i do: 764,24 din (ušteda: 234,77 din)

Bestseler New York Timesa.

Sada i hit TV serija.

Kada je Alijenista prvi put objavljen 1994, brzo je postao senzacionalni bestseler koji je proveo punih šest meseci na top-listi New York Timesa, primio odlične književne kritike, i prodao se u milionima primeraka. Ovaj moderni klasik i dalje oduševljava ljubitelje istorijskih trilera i horora širom sveta, a sada se prikazuje i kao TV serija.

Zakoračite u drugo vreme – i nezaboravan košmar. Godina je 1896. Grad je Njujork. U toku je hajka na zbunjujuću, novu vrstu zločinca. Na serijskog ubicu. Način potrage i očajnički napori tima istražitelja uzdigli su ovu priču daleko iznad nivoa dobre žanrovske priče – ovo je izuzetan spoj istorijskog romana i psihološkog trilera.

„Prvorazredna priča o zločinu i kazni koja će čitaoce držati u neizvesnosti sve do poslednjih stranica.“ Entertainment Weekly

„Užasavajući i očaravajući roman... Obožavaće ga ljubitelji filmova Sedam i Kad jaganjci utihnu.“ Flint Journal

„Izuzetna zamisao... Ambijent i likovi su daleko sofisticiraniji od većine trilera koji ispunjavaju police knjižara.“ Washington Post

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

Knjige

28. april 2018.

592

Latinica

Mek

13x20 cm

A000069

10. Februar 2010

Verica Palibrk

Jedan od najboljih trilera koji ćete ikada pročitati. Smešten u Ameriku devetnaestog veka, ovaj roman nam govori o bolesnim granicama do kojih ljudski mozak može da ide i nadljudskim naporima da se takav čovek uhvati. Novi neprijatelj je na ulicama – serijski ubica. Policija nema načina da se izbori sa jednim čovekom, odgovornim za unakaživanje i smrt mnogih. Teodor Ruzvelt, u to vreme samo načelnik policije, angažuje čoveka koga je društvo anatemisalo i odbacilo zbog njegove struke. On je psihoanalitičar, stručnjak za u ono vreme neshvaćenu i apstraktnu medicinsku granu, koji na osnovu unakaženih leševa pokušava da uđe u um ubice i spreči smrt još mnogo nedužnih ljudi. Ipak, petljanje sa bolesnim umom, ima i svoju visoku cenu!

30. Januar 2010

Milica Petrović-Micko

Jedan od najboljih trilera koje sam pročitala. Zavirite u istragu prvog serijskog ubice u Njujorku na početku dvadesetog veka. On ubija decu. Detektiv koji je zadužen da ga uhvati na svojoj strani ima samo svoju pamet i pomoć prijatelja. Pročitajte kako se vodila istraga dok nije postojala forenzika, čak ni otisci prstiju. U pomoć priskače alijenista, sada bi ga nazvali psihijatrom, direktor bolnice za umobolne kriminalce i pravi prvi psihološki profil u istoriji. Savršeno.

Artikli na akciji

770,00 din 623,70 din

440,00 din 356,40 din

980,00 din 793,80 din

2.190,00 din

1.773,90 din

Ušteda: 416,10 din