GOJINE UTVARE

Žan-Klod Karijer , Miloš Forman

Izdavač: Laguna

Žanr: Drama, Istorijski, Ljubavni, Film

Redovna cena: 699,00 din

Sa popustom i do: 534,74 din (ušteda: 164,27 din)

Duh revolucije širi se zapadnim svetom osamdesetih godina XVIII veka. Govori se o bratstvu, jednakosti i slobodi, padaju kraljevske glave, svet se preobražava. Za to vreme u Španiji, pod vođstvom mladog, ambicioznog crkvenog velikodostojnika Lorenca Kasamaresa, ponovo jača uticaj inkvizicije. Ines Bilbatua, kćerka uglednog baskijskog trgovca i prelepa muza najvećeg španskog umetnika toga doba, službenog dvorskog slikara Fransiska Goje, nepravedno je optužena za jeres i bačena u tamnicu. Goja pokušava da izbavi Ines, i sâm Lorenco voljan je da pomogne, ali dolazi do neočekivanog zapleta: Lorenco i Ines zbližavaju se u inkvizitorskoj ćeliji. Zabranjena ljubav produbljuje tragediju. Dvadeset godina kasnije, Lorenco se suočava sa mračnim amanetom prošlosti...
 
* * *

Zajednički poduhvat istaknutog francuskog pisca, jednog od najuticajnijih scenarista naših dana Žan-Kloda Karijera, koji je u bogatoj stvaralačkoj karijeri sarađivao sa Luisom Bunjuelom, Žan-Likom Godarom, Umbertom Ekom i dalaj-lamom, i jednog od najglasovitijih filmskih reditelja svih vremena Miloša Formana (Let iznad kukavičjeg gnezda, Kosa, Amadeus), roman i film Gojine utvare na uzbudljiv način oživljavaju vreme dramatičnih promena, epohu koja je oblikovala modernu zapadnu civilizaciju.

nav-id:

Kategorija:

Broj strana:

Format:

A000468

Knjige

304 strane

13x20 cm

03. Februar 2010

Jelena Petrović Kostic

Svedočenje slikara Franciska Goje iz perioda vladavine i strahota inkvizicije. Potresni prizori sa ulica, satanizovanje ljudi zbog različitog mišljenja samo su deo jednog strašnog dela istorije. Miloš Forman je pre nekoliko godina ekranizovao ovu predivnu knjigu a Havijer Bardem i Natali Portman su dali sjajne uloge. Moja preporuka, prvo knjiga pa film.

Artikli na akciji

1.089,00 din 980,10 din

895,00 din 805,50 din

1.089,00 din 980,10 din

3.073,00 din

2.765,70 din

Ušteda: 307,30 din