HILJADU ČUDESNIH SUNACA

Haled Hoseini

Izdavač: Laguna

20%

+15%

za 3

+20%

za 6

Redovna cena: 899,00 din

Sa popustom i do: 575,36 din (ušteda: 323,64 din)

„Neodoljiv ep.“ Dejli telegraf  

„Nezaboravno.“ Izabel Aljende  

„Trijumf.“ Fajnenšel tajms  „Ovaj roman neće dotaknuti samo najtvrđa srca...“ Gardijan  

„Ovo je snažno delo, koje tera na razmišljanje“ Literari rivju  

„Majstorsko pripovedačko tkanje... Hoseini je pisac od čije veštine zastaje dah.“ Ivning standard  

„Hoseini poseduje onaj redak dar, dikensovski osećaj za priču.“ Dejli telegraf  

„Strastvena, žestoka pripovest.... potresna i stvarna.“ Imidž  

Marijam je tek petnaest godina kada je šalju u Kabul da se uda za nesrećnog i ogorčenog Rašida, trideset godina starijeg od nje. Gotovo dve decenije kasnije, u zemlji koja ubrzano tone u propast, tragedija pogađa petnaestogodišnju Lejlu, koja mora da napusti svoj dom i stupi u Marijamino nesrećno domaćinstvo. Lejla i Marijam naći će utehu jedna u drugoj, njihovo prijateljstvo postaće veza snažna kao veza dve sestre, neraskidiva kao veza majke i kćerke.  

Kako vreme prolazi, u Avganistanu na vlast dolaze talibani, ulice Kabula ječe od puščane paljbe i bombi, a život se pretvara u očajničku borbu protiv gladi, surovosti i straha. Istrajnost dve žene nailazi na iskušenja koja nisu mogla da naslute ni u najgorim košmarima. A ipak, ljubav ume da čoveka natera na nezamisliva dela, da mu pomogne da čudesnim junaštvom prevaziđe najstrašnije prepreke. Na kraju ljubav pobeđuje smrt i uništenje.  

Hiljadu čudesnih sunaca je nezaboravan portret jedne ranjene zemlje i istinski dirljiva priča o porodici i prijateljstvu. Istovremeno prelepa i teška, priča o jednom nemilosrdnom vremenu, nesvakidašnjem prijateljstvu i neuništivoj ljubavi.

nav-id:

Broj strana:

Format:

A000788

368 strana

13x20

09. Januar 2013

GORAN VOJINOVIC

Nisam dugo mogao da se saberem posle zadnje procitane recenice u knjizi, razbila me je na hiljade komada..... vise nisam isti covek

16. Februar 2010

Verica Palibrk

Dok sam upijala svaku reč osećanja su mi bila ustreptala i ranjiva... Toliko ljudske patnje i surove sudbine jedne zemlje. Ova knjiga me je ostavila bez daha. Haled Hoseini je, prosto, GENIJE!

16. Mart 2012

Jelena Krstic

Koliko nas je, koji nemamo pojma da se ovako nesto i danas desava... Tamo negde... Lovac na zmajeve me je zgrcio jos jace...Obe knjige nateraju na zapitanost o postojanju smisla svega postojeceg... Koja to vera sebi daje za pravo da deci, zenama, ljudima, radi ovakve stvari... Bolesni umovi... Na nesrecu svih nevinih dusa, toliko je Asefa svuda oko nas... "Zivot je voz, ukrcajte se!" Kako i zasto? Koliko jakog stomaka bismo trebali da budemo, da bismo se u njega ukrcali?! Hoseini je nas Bora Stankovic...

25. Decembar 2009

Sanela Milosavljević

Ovo je knjiga koja je na mene ostavila jako, jako veliki utisak. Preporučujem je svima. Knjiga sa snažnim emocijama. Stvarno nemam reči... prelepo....

01. Februar 2010

Snežana Mitrović

Još jedno remek delo Haleda Hoseinija. Ono što je fascinantno u ovoj knjizi je upravo način na koji je pisac pronikao u samu dubinu ženske duše. Takođe može se puno saznati o teškom položaju žena u tom delu sveta.

08. Jun 2013

Meliha Uglić

Knjiga koja je na mene ostavila jak utisak...sta da kazem osim da je obavezno kupite!

13. Septembar 2013

Stefan Vasić

Više nisam isti čovek kada sam video komentare. Pitam se šta ću biti posle čitanja ove knjige.

15. Mart 2014

Nina Romanovic

Mislim da ni uz jedno delo nisam ovoliko jecala...a onda pomislim da se u danasnje vreme, tamo negde, ustvari sve ovo I desava I...Nisam sigurna da li ovu knjgu treba preporuciti osobama sa slabim emocijama..Tako snazna,jasna I surova prica!Fascinantno.

25. Decembar 2017

Goci

Jedna od najboljih knjiga koju sam ikada pročitao. Potresno do bola, naočiogled beznadežno za glavnu junakinju priče, ali uz poruku da nada uvek postoji ma koliko bila mala.

Artikli na akciji

899,00 din 647,28 din

499,00 din 319,36 din

899,00 din 647,28 din

2.297,00 din

1.613,92 din

Ušteda: 683,08 din