Facebook Share Twitter Share

Beleške s malog ostrva

15%

10%

za 3

Cena: 699,00 din

Cena i do: 534,74 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 535,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

„Glasno ćete se smejati dok budete čitali ovu knjigu.“Gud buk gajd Posle gotovo dve decenije u Engleskoj, Bil Brajson odlučuje da se na izvesno neko vreme preseli u Sjedinjene Američke Države kako bi njegova deca iskusila život u drugoj zemlji, njegova žena mogla da uživa u kupovini do deset uveče sedam dana nedeljno i, što je najvažnije, zato što je pročitao da tri miliona i sedam stotina hiljada Amerikanaca veruje da su ih u nekom trenutku oteli vanzemaljci i – shvatio je da je potreban svom narodu.Ali pre nego što napusti svoju voljenu kuću u severnom Jorkširu, Brajson insistira pošto-poto želi da još jednom proputuje Englesku, da krene na neku vrstu oproštajnog puta zelenim i prijatnim ostrvom koje mu je toliko dugo bilo dom. Njegov cilj je da istraži lice i naličje zemlje (onakvo kakvo jeste) i da ispita šta je to što toliko voli u zemlji koja je izmislila sos marmitmarmajt, pomorskog heroja čija je želja na samrti bila da ga poljubi tip po imenu Hardi, imena gradova kao što su Farlij Valop, Titsi i Šelou Bouels, ljude koje govore „ne treba gunđati“ i kviz Pitajte baštovana. „Sjajna knjiga... Ono što je zabavno je što govori o Brajsonu isto koliko o Engleskoj.“Sandej telegraf „Brajson je zabavan zato što se ne plaši da dâ celog sebe.“Dejli ekspres 

Kategorija:

Broj strana:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

325 strana

13x20

A000801

9788674368831

Prosečna ocena

5

(2)
5
2
4
0
3
0
2
0
1
0

26. avgust 2013.

Vesna Martinovic

Britanija u malom...njegovi putopisi su pravo uzivanje...ne opterecuje znamenitostima, vec opisuje zemlju i ljude, karaktere i klimu na vrlo duhovit nacin...Odlicno !!!

18. februar 2010.

Milica Petrović-Micko

Brajson piše putopise, ali to su putopisi kakve još niste ni čitali niti gledali. Obilazak Britanije se pretvara u otkrivanje otkačenih mesta i navika, a Brajson je najnamćorskije nastrojeni putnik svih vremena. Engleska koju on opisuje kao da je sa stranica Autostoperskog vodiča kroz galaksiju.

Od istog autora