Facebook Share Twitter Share

Avanture nevaljale devojčice

15%

10%

za 3

Cena: 899,00 din

Cena i do: 687,74 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 688,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

U vrlo ranom uzrastu Rikardo ostvaruje san koji je u svojoj rodnoj Limi imao otkad zna za sebe: da živi u Parizu. Ali ponovni susret s ljubavlju iz mladosti sve će promeniti. Mlada devojka, nekonformista, avanturistkinja, pragmatična i nemirna, izvući će ga iz malog sveta njegovih ambicija.   Svedoci perioda previranja i procvata u gradovima kao što su London, Pariz, Tokio ili Madrid, koji su ovde mnogo više nego poprišta dešavanja, oboje će videti kako im se životi prepliću, ali se u potpunosti ne podudaraju. Pa ipak, od tog plesa susreta i mimoilaženja, priča će, iz stranice u stranicu, biti sve intenzivnija dok ne omogući potpuno utapanje čitaoca u emocionalni univerzum junaka.   Stvarajući zadivljujuću napetost izmedju komičnog i tragičnog, Mario Vargas Ljosa se igra sa stvarnošću i fikcijom kako bi izneo priču u kojoj nam se ljubav predstavlja kao nešto što se ne može definisati, kao vlasnica hiljadu lica, poput nevaljale devojčice. Strast i udaljenost, slučaj i sudbina, bol i užitak... Kakvo je pravo lice ljubavi?

Kategorija:

Broj strana:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

336 strana

13x20

A000809

9788674368602

Prosečna ocena

5

(8)
5
8
4
0
3
0
2
0
1
0

20. septembar 2012.

Tatjana Dragojevic

Ljubav...Na hiljadu nacina, u hiljadu boja, hiljadu zivota i smrti... Divno!!!

16. februar 2012.

Milica Petrović

Ljosa je jedan od monogih koji je na svoj način pokušao da pokaže koja sve postoje lica ljubavi.. od naivne dečačke,do velike i bolne..ka opsesivnoj i na kraju prihvatljivoj u svim njenim oblicima.. U jednom dahu i sa puno saosećanja koja su se mešala sa začuđenošću pročitala sam knjigu koja vas natera da se zapitate " Da li je zaista vredelo?".. Dobri dečko će vam ispričati da li jeste..

14. mart 2010.

Marija Banjai

Ovo je, pored Tetka Hulije i piskarala, Pohvale pomajci i Don Rigobertove beležnice, jedan od najboljih Ljosinih romana. U prvih nekoliko poglavlja postavljen je jedan obrazac - poglavlja se pojedinačno, vezuju za po jedan grad i po jednu ličnost. U svakom od njih se junaci susreću, da bi se potom razdvojili. Međutim, autor iznenada napušta ovaj obrazac, što se može okarakterisati kao odličan potez virtuoza prozne tehnike. Erotska komponenta je sjajno ukombinovana sa društvenim i civilizacijskim pitanjima. Ne propustite da pročitate ovaj nesvakidašnji roman, koji prati erotsku avanturu "dobrog dečaka" i "nevaljale devojčice".

05. februar 2010.

Ana Dragičević

Priča o izdaji, opsesiji, razočarenju, o preteranoj ambicijii a povrh svega o o različitim licima ljubavi. Nevaljala devojčica voli da uživa u moći koju joj daje novac, a Rikardito je previše običan da bi je pratio, ali je uvek tu da je dočeka! Jedna nesvakidašnja ljubavna priča!

04. februar 2010.

Branka

Ljubavna priča koja traje do kraja života. I to kakva! A ljubav ovde ima mnogo lica. Da li će postati i ostvarena za sva vremena neizvesno je do samog kraja. Laka i zarazna za čitanje. Mario Vargas Ljosa je majstor emotivnog psiho trilera.

02. februar 2010.

Bojana

Ona je dolazila i odlazila. Tražila sebe, bezala od njega. On ju je čekao i tražio. Ona je želela toliko toga. On tako malo. Jedino je On znao ko je zapravo Ona. Oduvek... Da li je njegova ljubav postala opsesija? Da li je njena zahvalnost prerasla u ljubav?

31. januar 2010.

Ksenija Nikolić

Jedan od najznačajnijih savremenih svetskih pisaca podario nam je lepu ljubavnu priču koja nije opterećena savremenim književnim postupcima. Radnja je uzbudljiva, stil prohodan, knjiga se lako čita, ali likovi Rikarda i njegove "devojčice", kao i netipični oblici njihove vezanosti i zaljubljenosti su ono što ovaj roman razlikuje od mnoštva drugih. Mene je doduše malo podsetio na Ljubav u doba kolere Markesa, a malo i na Foresta Gampa.

31. januar 2010.

Katarina Petrović

Uzbudljivo putovanje od Perua do Tokija sa beznadežno zaljubljenim "dečkom" i nevaljalom devojčicom... I kao što reče Oskar Vajld i - najbolje su žene sa prošlošću i muškarci sa budućnošću. Naša nevaljala devojčica je imala veoma zanimljivu prošlost. Menjenje identiteta, življenje raznih života bila je njena pasija. Vrtoglavo i erotično...

Od istog autora