Višak života
Facebook Share Twitter Share

Višak života

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 385,00 din

Cena i do: 311,85 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 312,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 2.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Ovaj artikal nije dostupan u knjižarama

Davno zaboravljeni poriv je ponovo obuzima. Zavedena neodoljivom hemijom zagonetnog spoja sa samom sobom; nalik poemi kojoj se ne nazire kraj; poriv koji se pretvara u zagonetni šum publike, nastao u divljinama čistog duha, koji žudi za konačnim otkrivanjem tajne glume - kao nepraštajuće istine o sebi - svlačenjem poslednjeg, iskonskog omotača, kada će blesnuti besmrtna golotinja scene. Ana tihuje u središtu tog poriva, osluškuje umilne zvuke saglasja sa velikih udaljenosti, silno prizivajućih svim srcem i bićem, ne čudeći se više velikodušnosti glume, niti iznenadnoj i gostoljubivoj udobnosti svog novog bića, jer se nakon mračnog i neplodnog vremena provedenog u zatočeništvu njen duh napokon opet našao uzvišenim...

Kada je stigla kući, ponoć se već bila primakla. U dvorištu se bio ugnezdio prozirni mrak. Ana sa trema pogleda u zvezdano nebo šaljući mu misaone pozdrave. Nešto niže ispod nje, plitka svetlost je polivala puzavicu. Odozgo se činilo kao da se sam mrak kostreši usled hotimičnog električnog pražnjenja duž površine listova. Ana se spusti i priđe srebrnoj drugarici. Prvo je samo gledala, a onda počela prstima da dodiruje njene meke listove i prebira po njima kao po harfi. Puzavica se pomerala, izvijala svoj nežni vrat, dok joj se pupoljak na vrhu zanosio u stranu i njihao kao plamen na slabom vetru, a onda stao. Ana je imala vremena, vremena da prorade zajedno. Čekala je strpljivo, i dočekala je: pupoljak je ponovo proradio, noseća žila se mrdala u promenljivom ritmu; vihor vetra sa uglačanih površina beskraja začas se stvorio i tiho zviznuo Ani. I ona se istog trena prepustila igri oponašajući svoju mezimicu, pomerajući ruke neuhvatljivim stilom nalik održavanju na ledu; a onda se igra prenela na vrat, i na kraju celo telo joj je klizilo prostorom čas u jednom, čas u drugom pravcu. Bila je omamljena, čarobna. Njihova zajednička misao bila je nedodirljiva i daleka.

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2013.

276

Latinica

Mek

21 cm

A089867

9788689765007

Prosečna ocena

5

(6)
5
6
4
0
3
0
2
0
1
0

19. maj 2014.

Vladimir Protić

Fantastična knjiga koja ne dozvoljava čitaocu da je odloži sve dok je ne pročita...svakako vredna čitanja više puta! Svaka čast autoru!

29. mart 2014.

Mali Knindza

Preporučila bih svakome da pročita knjigu o višku života, da se SAM uveri, jer jedino tako može da se poveruje da se sve ovo stvarno događa i da je moguće. Ako se samo priča - deluje kao bajka, ali u stvari je istinita bajka.

24. januar 2014.

Ivana Rakocevic

Dokle sve može da se stigne u želji za dokazivanjem!! Živo me interesuje ko li prednjači u tome, muškarci ili žene, ili to ne može baš tako da se poredi. I volela bih takođe da saznam da li je opisan događaj istinit..?

23. januar 2014.

Miloš Stepanović

Ovakve i slične knjige uvek mi vrate nadu da nije sve gotovo (barem što se tiče knjiženosti).. Svaka čast!..

23. januar 2014.

Kalaba Sanja

Gluma i(ili) život? Gde prestaje jedno, a počinje drugo? Ili ništa ne prestaje...i onda višak...jednog, ili drugog. Nesvakidašnji pristup duši izbliza, igra pitanja i odgovora bez filtriranja. Svako može biti taknut. I da, čita se u jednom dahu!

22. januar 2014.

Darija

neverovatna knjiga...procitala sam je u jednom dahu. Ne moze se prepricati, jer nosi u sebi posebnu energiju koju ce svako da oseti na svoj nacin...prica koja postavlja mnoga pitanja u nasem zivotu...