Facebook Share Twitter Share

Kradljivica knjiga

15%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 1.099,00 din

Cena i do: 840,74 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 841,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 2.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

„Briljantno i nesvakidašnje ambiciozno delo.” Njujork tajms

„Izuzetno, lirsko, prelepo i gnevno...” Sandi telegraf

EVO JEDNE MALE ČINJENICE: Umrećete.

1939. Nacistička Nemačka. zemlja zadržava dah. Smrt nikada nije imala toliko posla. Devetogodišnja Lizel živi sa svojom starateljskom porodicom u Ulici Himel. Roditelje su joj odveli u koncentracioni logor. Lizel krade knjige. Ovo je njena priča i priča o stanovnicima njene ulice, kada su bombe počele da padaju.

JEDNA VAŽNA NAPOMENA: Ovu priču pripoveda Smrt.

To je mala priča o:
devojčici
harmonikašu
nekim fanatičnim Nemcima
jevrejskom bokseru
i stvarno mnogo lopovluka

TREBALO BI DA ZNATE JOŠ NEŠTO: Smrt će posetiti kradljivicu knjiga tri puta.
 

Kategorija:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

533

Latinica

Mek

13x20 cm

A000894

9788674369579

Prosečna ocena

5

(5)
5
5
4
0
3
0
2
0
1
0

10. jul 2018.

vivehayan

Odlična knjiga, fantastično napisana i veoma neobičan prikaz dogadjaja. jednostavna i neverovatno pitka za čitanje. Obiluje neobičnim rečenicama, prikazima, dijalozima i crtežima i samim tim tera čitaoca da razmišlja i da joj posveti svoje misli i deo svog vremena. Jedan veoma neobičan a opet potpuno prihvatljiv i svima blizak opis dogadjaja koji obuhvataju stanovnike jedne ulice u nemačkoj krajem rata. Čitajući shvatate da je svako od nas jedinstven i da svako ma koliko nam se činio nebitan i mali vuče za sobom jedan ogromni univerzum svojih misli, odluka i doživljaja. Svako može biti u nekom smislu heroj ma koliko bio mali, nepoznat ili na prvi pogled nebitan

04. februar 2010.

Branka

Već sama činjenica da ovu kjigu piše Smrt govori o njenoj neobičnosti. Veoma mi se sviđa kako je knjiga napisana, kako je pisac jednu tešku temu izneo na dostojanstven, ali i kroz formu pisanja duhovit i duševan način. Ovo je roman potpuno raličit od drugih!

02. februar 2010.

Snežana Mitrović

Jedna od najboljih knjiga koje sam pročitala u protekloj godini. Snažna priča, upečatljivi likovi, puno emocija. Smejaćete se i plakati, radovaćete se i strahovati dok čitate ovu knjigu. Narator je Smrt, koja samo radi svoj posao. Ali u tim teškim i mračnim vremenima u toku II svetskog rata ona ima previše posla. Čak je i Smrt umorna!

31. januar 2010.

Zorana

Jednostavno napisana ali nimalo površna. Duboko izražene emocije i život iz vremena nacističke Nemačke. Priča o hrabrosti, nadi, ljubavi i lepoti koja odoleva užasima rata.

31. januar 2010.

Katarina Petrović

Drugi svetski rat u Nemačkoj, Smrt gleda odozgo i prati sudbinu jedne devojčice, Kradljivice knjiga. Originalna i inovativna knjiga koja na nov i svež način opisuje strahote rata. Interesantni nadnaslovi na početku svakog poglavlja priču seckaju na segmente i malo joj umanjuju težinu, a umetnuti crteži unose dah stvaralaštva i nade. Neobični likovi, devojčica opčinjena knjigama, dečak opčinjen njom, bombe padaju po ulici Himel a čitalac biva sve više uvučen u duhovito opisan užasan i magičan svet male kradljivice knjiga.

Od istog autora