Parter

Igor Marojević

Izdavač: Laguna

Žanr: Drama, Ljubavni, Domaći pisci

+10%

za 3

15%

Redovna cena: 599,00 din

Sa popustom i do: 458,24 din (ušteda: 140,77 din)

Od autora romana Žega i Šnit – priča o strasti i fetišima, frustraciji i otuđenju, mržnji i prijateljstvu, veri i razočaranju... i gorućoj težnji naizgled običnih ljudi da pronađu pravu ljubav. U svom možda najintimnijem romanu, Igor Marojević istražuje granična područja seksualnosti i muško-ženskih odnosa. Priča prati Luku, povratnika koji ne uspeva da se uklopi u novi milje grada koji je nekada nazivao svojim. Uronjen u apatičnu svakodnevicu Partera, zemunskog splava na kome radi manje kao di-džej a više kao šanker, Luka je svedok izneverenih nada i izgubljenih ljubavi. Dok se nižu duge noći natopljene alkoholom i muzikom, kroz Parter prolazi čitava galerija likova, svako u potrazi za samim sobom: razočarane beogradske dame, bivši gradski mangupi, cinični intelektualci, raspusne glumice...Zakoračite na Parter, mesto gde gorko-slatka ironija života ima svoju boju, miris i zvuk, i uverite se zašto je Igor Marojević jedan od najboljih pripovedača savremene srpske književnosti.Lično dozvoljava pristup univerzalnom kroz mikrorealnosti Marojevićeih likova, zajedno s elegancijom koja omogućuje da izbegnemo ono, očigledno, i da se s bolom likova poistovetimo sa ironijske distance. Izražajna sažetost pretvara ovu priču u tečnu i čitku, punu zadovoljstva za čitaoce. Izabel Nunjes – Ako drvo padne, Alba, Barselona 2009.Igor Marojević se u svom romanu Parter iznova dokazuje kao jedno od vodećih imena savremene srpske proze. Svet novih profesija i primamljivih ponuda nastavlja da nam se hladnokrvno smeši sa stranica Marojevićevog novog romana, pozivajući nas da se upitamo da li smo iskušenjima tog sveta, zaista, kao što mislimo u dnu duše, odoleli?iz recenzije Tatjane Rosić

Kategorija:

Broj strana:

Format:

nav-id:

Knjige

284 strane

13x20

A001049

Prosečna ocena

5

(2)
5
2
4
0
3
0
2
0
1
0

30. Jun 2010

milka cabrilo

Parter je dobro pisan roman o nasem zivotu, bez ulepsavanja i pretvaranja, moderan po izrazu, aktuelan po sadrzaju. Za citanje preporucljivo mladim a i starijim citaocima. Isticem atmosferu i majstoprski prezentirane likove kao i autentican jezik koji doprinosi efektnom utisku.

02. Februar 2010

Ksenija Nikolić

Kada se govori o izgubljenim generacijama, obično imamo na umu miloševićevske devedesete, a sa njima i ratove, ekonomsku, državnu i kulturnu propast svih vrednosti na ovom podneblju. Igor Marojević se, međutim, drsko okomio na demokratske, pozitivne i optimistične dvehiljadite godine, prikazujući jednu novu pogubljenu generaciju koja je stala negde na pola puta, negde između, i koja ne zna šta dalje da započne sa sobom. Glavni (smem li reći) junak je Luka Razić, povratnik iz Barselone u “svoj” Beograd. Nije više ni mlad, ali ni previše star, nema ozbiljno zanimanje, nema ozbiljne prijatelje, nema ozbiljnu vezu, nema ni svoj grad. Autor ga je stavio u poziciju posmatrača svog sopstvenog života. On ne odlučuje, on se prepušta. On nije učesnik, on je svedok, posmatrač. Kako u životu, tako i u ljubavi. Luka Razić je ironizirani mačo junak. Preporučujem Parter svima koji vole žestoke knjige bez dlake na jeziku, knjige iskrene do srži koje uznemiravaju i teraju na razmišljanje.

Artikli na akciji

440,00 din 356,40 din

550,00 din 445,50 din

869,00 din 703,89 din

1.859,00 din

1.505,79 din

Ušteda: 353,21 din

Od istog autora