KONSTANTINOVO RASKRŠĆE

Dejan Stojiljković

Izdavač: Laguna

Žanr: Nagrađene knjige, Domaći pisci, Trileri

+10%

za 3

15%

Redovna cena: 799,00 din

Sa popustom i do: 611,24 din (ušteda: 187,77 din)

Prema legendi, klinovi kojima je Isus Hristos bio prikovan za krst nestali su nakon Njegovog vaskrsenja. Jedan je umetnut kao deo u kruni, drugi je stavljen na vrh koplja, a treći je pretopljen u sečivo mača... Onaj ko bude imao u posedu ove tri stvari zavladaće svetom. Ista legenda kaže da se treća sveta relikvija nalazi na Balkanu, na jugu zemlje koju potresa građanski rat, u gradu gde je rođen Konstantin Veliki.

U proleće 1939. Hajnrih Himler poklonio je Adolfu Hitleru mapu sa ucrtanih šest pravaca u kojima bi trebalo da se kreću istraživanja drevne arijevske prošlosti.Jedan od tih pravaca pokazivao je na Srbiju.Pet godina kasnije, u Nišu, oficir SS Hajnrih Kan uspeva da pronađe lokaciju mesta koje krije tajne velikog rimskog imperatora. Mač za kojim Hitler toliko žudi nalazi se ispod temelja antičkog Naisa, u zbirci oružja označenoj kao KONSTANTINOVO RASKRŠĆE.

Ali na putu koji Kan treba da pređe, isprečiće se dvojica ljudi: zagonetni četnički major Nemanja Lukić i komandant odbrane grada - bavarski plemić Oto fon Fen. U isto vreme, pored bombi koje saveznici bacaju sa neba, Niš potresa serija stravičnih ubistava...

U ludilu rata, to naizgled nikog ne uzbuđuje, ali jedna drevna reč može se čuti kako je tiho izgovaraju vojnici na mrtvoj straži, ta reč je VAMPIR. U noći kada saveznički bombarderi budu zapalili nebo iznad Niša, nedokučiva žudnja odvešće u podzemlje one koji nemaju šta da izgube. U mrak, gde sijaju oči boje purpura, ka mestu gde se seku granice dva sveta, ka KONSTANTINOVOM RASKRŠĆU.

www.konstantinovoraskrsce.com

nav-id:

Kategorija:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

A001051

Knjige

265

Latinica

Mek

13x20 cm

16. Februar 2010

Milica Petrović-Micko

Konačno knjiga domaćeg autora koja može da se pročita u jednom dahu, a onda da se pročita ponovo. Nisam ljubitelj domaćih knjiga, ali sada jedva čekam novu Stojiljkovićevu knjigu. Nadam se da će nastaviti u istom stilu.

02. Februar 2010

Snežana Mitrović

Mladi niški pisac je savremenoj knjževnoj sceni prezentovao nešto potpuno drugačije, pa me veliki uspeh ove knjige ne iznenađuje. On je u ovoj knjizi na najbolji mogući način oživeo duh starog Niša. To je ono što je na mene ostavilo najjači utisak. Pronašao je pravu meru u kombinovanju istorijskih činjenica i fikcije, horora, fantastike i misterije... Radnja je jako dinamična i filmična. Knjigu bukvalno nisam ispuštala iz ruku dok je nisam pročitala. I uživala sam u čitanju od prve do poslednje stranice. Preporučujem i prethodne knjige Dejana Stojiljkovića - Leva strana druma i Low life.

09. Februar 2010

Vesna Ćirković

Ne volim da čitam knjige domaćih autora i nisam se povela za tim da je autor dobirnik i prestižne nagrade, ali mi se knjiga veoma dopala kao i sama ideja da se napiše triler koji se odigrava na našem podneblju i da je sve odlično ukomponovano sa temom Drugog svetskog rata. Fantastičan roman. Sa nestrpljenjem očekujem novi roman Dejana Stojiljkovića.

10. Februar 2010

Tamara Mihailović

Sinoć pročitah ovu knjigu... i dok su utisci još sveži mogu da kažem sam VRH!!!! Ovakvu fantastiku sa naših prostora još nisam upoznala!! Ideja je odlična a jezik tako pitak i lagan da vas vuče sve dublje i dalje u radnju. Uzbuđenje i misterija su stalno u vazduhu, a razrešenje.... pa videćete smi!!

05. Januar 2010

Tanja

Konačno možemo da čitamo i o srpskim mitovima. Odlična knjiga.

31. Januar 2010

Ksenija Nikolić

Najbolja knjiga srpskog autora u 2009. Fikcija i istorija, Nemci i Konstantin, četnici i partizani - sve u jednom. Knjiga koja je oduševila publiku, a kritičare podelila na za i protiv žanrovske književnosti. Nagrada Miloš Crnjanski za najbolji roman i najuži izbor za NIN-ovu nagradu!

01. Februar 2010

Maja Mihajlović

Pažljivo odabrana i do detalja satkana priča, od istorijskih činjenica i elemenata fantastike. Oduševiće vas Stojiljkovićeva igra žanrovima i svakako neočekivani rasplet. Verujem da želi još štošta da nam ispriča o Nišu i nadam se da razmišlja o nastavku.

Artikli na akciji

880,00 din 712,80 din

1.089,00 din 980,10 din

792,00 din 641,52 din

2.761,00 din

2.334,42 din

Ušteda: 426,58 din

Od istog autora