DETE 44

Tom Rob Smit

Izdavač: Laguna

20%

+15%

za 3

+20%

za 6

Redovna cena: 899,00 din

Sa popustom i do: 575,36 din (ušteda: 323,64 din)

Dobitnik nagrade Ijan Fleming

Kada strah ućutka naciju, jedan čovek mora reći istinu.  U Staljinovom Sovjetskom Savezu zločin ne postoji. Ali ipak milioni žive u strahu. Najmanja sumnja u nelojalnost ili pogrešna reč u pogrešno vreme nevinu osobu može osuditi na smrt.

Oficir Državne bezbednosti Lav Demidov, ratni heroj i idealista, veruje da pomaže u stvaranju savršenog društva. Nakon što prisustvuje propitivanju jednog nevinog čoveka, Lav počinje da se koleba, i pošto dobije naređenje da sprovede istragu o svojoj ženi Raisi, primoran je da odluči kome je zaista odan.A onda se dešava nemoguće. Ubica koji ne bira žrtve ostavlja svoj krvavi trag širom zemlje. Sve u šta je Lav ikada verovao ruši se. Iako su ga neprijatelji prokazali, a on i Raisa su proterani, Lav rizikuje sve kako bi pronašao kriminalca čije samo postojanje država ne priznaje. U bekstvu Lav otkriva da pravu opasnost ne predstavlja ubica koga pokušava da uhvati, već zemlja koju pokušava da zaštiti.

„Zaista neverovatan roman. Retka mešavina izuzetne pronicljivosti, izvrsnog pisanja i veoma originalne priče.“ Nelson de Mil

nav-id:

Broj strana:

Format:

A001101

429 strana

13x20 cm

12. Februar 2010

Zorana

Radnja knjige se odvija u Sovjetskom savezu u doba Staljina. Protagonista je agent NKVD-a, koji optužen od strane svojih kolega za pripremu zavere protiv vlade mora da pobegne sa suprugom. On će morati da se suoči sa serijom misterioznih ubistava i otpočne svoju istragu uprkos opasnosti da oboje budu uhvaćeni.

21. Jul 2010

Danijela Stojanovic

Staljinisticka Rusija, verovanja u ideale i savrseni sistem i sluzenje istom tom sistemu... Sve to je na maestralan nacin predstavljeno u ovoj knjizi. I onda se snovi ruse, ili bolje reci dolazi do budjenja iz tog "sigurnog" sna. Zivot u zemlji gde su ljudi samo brojevi spremni za slanje u gulag, svet u kome se svaka rec odmerava, svet u "mraku"... Ovo je knjiga koja me je podsetila zasto volim knjige. Fantasticno delo, komentar nije bio ni potreban!

04. Februar 2010

Siniša Ljuština

Kako rešiti zločin ako vlast ne priznaje da se on dogodio? I kolika je cena koju je čovek spreman da plati da bi dokazao svoje principe? Država koja je idealizovala samu sebe i koja nije htela da prizna čak ni da je vreme loše, kad je loše, nije imala mehanizam da prihvati gorku istinu ni kad je ona tutnjala od grada do grada. U državi koja je sama sebi cilj i opravdanje pojedinac je, bilo bi pogrešno reći nebitan, ali predstavlja šraf u mašini koji se lako po potrebi menja. Svi smo mi deo nekih grupa i društvenih kategorija kojima pripadamo, svojevoljno ili ne, i one čine deo našeg identita. Drama nastaje kad se pokida veza između ličnosti i konstrukta kojoj ona pripada, u ovom slučaju veza individualnosti glavnog lika i ideologije koju je nekada tako zdušno bio prihvatio. Sistem sa njim počinje da igra igru koja odvratno liči na one bizarne emisije u kojima TV ekipa presreće ljude na ulici i ispituje granice njihovog ponosa nudeći im na primer 5 dolara da oližu prljavu pepeljaru, pa kad ovi odbiju, nude 50, 150, 500, 1000, 30000 i tako dalje sve dok neko ne proda svoj integritet za sumu koju smatra vrednošću istog. I da li svi mi imamo neku svoju cenu? Ili postoje neke stvari koje nisu na prodaju? Ili ne postoje? Sam slučaj kao slučaj će se na kraju rešiti, eto,i spričao sam kraj, ali neka pitanja se ne rešavaju prostim stavljanjem broja i pečata na kancelarijski dokument.

Artikli na akciji

999,00 din 719,28 din

499,00 din 319,36 din

899,00 din 647,28 din

2.397,00 din

1.685,92 din

Ušteda: 711,08 din