MAČKA ČOVJEK PAS

MAČKA ČOVJEK PAS

Miljenko Jergović

Izdavač: Rende

Cena :935,00 din

Kupi online,
pokupi u knjižari

Pronađi najbližu knjižaru

Pričalo se da to tako biva i da se mladi roditelji najviše moraju paziti dvije stvari: da dijete ne podleti pod kamion dok prelazi cestu na putu prema školi i da ne proguta pseću ili mačju dlaku. Nije dolazilo u obzir da pas uđe u njihov dom.
A kada puste životinju u dom, dobiju najboljeg prijatelja, najvernijeg druga, pažljivog slušaoca, večnog pratioca, od kojih ih samo smrt i jedino ona, rastavlja.
Djina, Luks, Žana, Nero, Bajka, Duša, Marko, Džavaharlal, Mehmed, Golem, Cicko, Reks, Šajka, Žorž, Cezar, Čarli, Guadalupe, Gavra, Alisa, Eliot, Aleksej, Kora, Kiti i mnogi drugi su istinski junaci ovog ciklusa priča o psima i mačkama.
Kroz sudbine životinja i odnosa ljudi prema njima, od ubistva Ferdinanda do poslednjih ratova, pratimo životne priče njihovih vlasnika, ljudske uspomene, radosti i žalosti, u dobrim i lošim vremenima. Ljubav životinje je lek u bolesti, uteha u starosti, nada u samoći.
Istovremeno lepe i nežne ali tužne i potresne, ovo su priče o psima i mačkama ali zapravo o ljudima jer je u njihovom središtu čovek i njegova sudbina.

Kada imaš psa koji te razumije i voli, s kojim možeš razgovarati o svemu i koji na isti način kao i ti vidi sve ove mrgodne ljude i ovaj rat koji se s brda spustio i možda nikada neće stati, tada ti je nekako lakše i s takvim ocem i majkom. 

nav-id:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

A010328

197

Latinica

Mek

20 cm

Artikal nema komentare

Artikli na akciji

550,00 din 445,50 din

1.165,00 din 990,25 din

799,00 din 511,36 din

2.514,00 din

1.947,11 din

Ušteda: 566,89 din

Od istog autora