Izuzetna stvorenja

Trejsi Ševalije

Izdavač: Laguna

Žanr: Istorijski, Ljubavni

+10%

za 3

15%

Redovna cena: 699,00 din

Sa popustom i do: 534,74 din (ušteda: 164,27 din)

Autorka romana Devojka s bisernom minđušom

Od trenutka kada ju je kao bebu udario grom, bilo je jasno da će sudbina Meri Aning biti posebna. A tada, početkom devetnaestog veka, vetrom išibana obala Engleske bila je prepuna fosila – za one kadre da ih vide. Pronalazeći fosile nepoznatih dinosaurusa u stenama blizu svog doma, Meri zapanjuje naučnike dovodeći pod sumnju stavove o postanku sveta i izaziva rasprave o našem poreklu. Ipak, u areni kojom vladaju muškarci, Meri je uskoro svedena na ulogu sluškinje, suočava se s predrasudama akademske zajednice, zlobnim ogovaranjima suseda i patnjama zabranjene ljubavi. Čak joj i priroda preti, napadajući je jakim mrazevima, olujama i odronima kamenja. Srećom, Meri pronalazi prijateljicu u plahoj, inteligentnoj Elizabet Filpot, usedelici iz srednje klase, i samoj opsednutoj fosilima. Njihovo prijateljstvo predstavlja krhku ravnotežu između žestoke odanosti i jedva potisnute ljubomore. Uprkos razlici u godinama i poreklu, Meri i Elizabet otkrivaju da im je u borbi za priznanjem njihovog truda najjače oružje – prijateljstvo.

Izuzetna stvorenja je očaravajući novi roman Trejsi Ševalije o tome kako je dar jedne žene prerastao ograničenja pola i klase i doveo do nekih od najvažnijih otkrića devetnaestog veka. Iznad svega, to je rečit portret zamršene i otporne prirode ženskog prijateljstva.

Kategorija:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

Knjige

269

Latinica

Mek

13x20 cm

A001122

Prosečna ocena

5

(3)
5
3
4
0
3
0
2
0
1
0

10. Februar 2010

Vesna Ćirković

Ovo nije klasičan roman Trejsi Ševalije ali je zaista neobičan i pre svega originalan. Ona i dalje piše o hrabrim i samosvesnim ženama koje žele da postignu nešto u životu, i da se izbore za svoja prava. Za svaku preporuku.

02. Februar 2010

Branka

Fascinantna priča o jednom prohujalom vremenu i stvaranju i održavanju prijateljstva kroz ceo život. Pored toga knjiga je vredan osvrt na antropološku istoriju i na mukotrpan posao koji je bio potreban da bi se mi danas divili izloženim fosilnim ostacima iz davno prohujalih, praistorijskih vremena. Negostoljubivi pejzaž vetrovite Engleske na početku devetnaestog veka, prisutne razlike među staležima, među kojima se retko razvijalo družnje jer je izazivalo čuđenje i podsmeh okoline, sve to dočarava atmosveru jednog vremena koje je prisutno dok čitamo knjigu i dugo nas drži čak i kada završimo sa čitanjem.

01. Februar 2010

Marija Banjai

Još jedan odličan roman Trejsi Ševalije, ako ne i najbolji. Prelepo napisana priča o prvoj ženi paleontologu, istovremeno je i priča o prijateljstvu, nadi i praštanju, ali i odnosu bogatih i siromašnih, obrazovanih i neobrazovanih, nauke i religije. Ono što je najzanimljivije je to da je glavni lik, Moli Aning zaista postojala, a fosili koje je pronalazila se i danas čuvaju u Britanskom muzeju, u Londonu.

Artikli na akciji

396,00 din 320,76 din

990,00 din 801,90 din

299,20 din 242,35 din

1.685,20 din

1.365,01 din

Ušteda: 320,19 din

Od istog autora