Noć knjige 09 – 11. decembra 2022.

Istine i laži o hrani
Facebook Share Twitter Share

Istine i laži o hrani

20%

Cena u knjižarama: 880,00 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 704,00 din

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Kuda nas je dovelo to što smo masti proglasili za glavne uzroke kardiovaskularnih bolesti i zamenili ih povećanim unosom ugljenih hidrata? Ovo je knjiga o LCHF načinu ishrane sa malo ugljenih hidrata, a puno masti (Low Carb, Hight Fat) koja preokreće naopako sve ono što smo do sada znali ili verovali da znamo o uticaju ishrane na fizičko, ali i psihičko zdravlje ljudi. Knjiga o zabludama, mitovima i neistinitim tvrdnjama o tome šta je zdravo, a šta nije i kako te zablude plaćamo svojim zdravljem. Autorka tvrdi da najskuplje plaćamo zabludu da su masnoće životinjskog porekla i holesterol štetni i da izazivaju srčane kao i bolesti krvnih sudova, iako ta tvrdnja nema naučnu osnovu.

Argumenti koji menjaju naša dosadašnja znanja o ishrani.

• Šta je doprinelo epidemiji šećerne i drugih „civilizacijskih bolesti"?
• Da li je naš strah od masnoća i holesterola zaista opravdan?
• Zašto treba izbegavati preterano lučenje insulina?

Od kada sam na LCHF načinu ishrane, imam doživljaj da sam sam sebi spasao život. I to bez mučnog gladovanja i fizičkih vežbi. - Zoran Milivojević, psihoterapeut 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2014.

207

Latinica

Mek

20 cm

A096126

9788686653758

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare