NIKO I NIŠTA U PARIZU I LONDONU

NIKO I NIŠTA U PARIZU I LONDONU

Džordž Orvel

Izdavač: LOM

+15%

za 3

+20%

za 6

10%

Redovna cena: 990,00 din

Sa popustom i do: 712,80 din (ušteda: 277,20 din)

Kupi online,
pokupi u knjižari

Pronađi najbližu knjižaru

„Niko i ništa u Parizu i Londonu“, prvi je roman Džordža Orvela, protestn protiv dominacije čoveka nad čovekom, uzbudljivo svedočanstvo o jednom vremenu i ljudima s kojima je čuveni pisac delio sudbinu života na dnu.

nav-id:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

A007938

181

Latinica

Mek

21 cm

03. Februar 2010

Zorana

Ova knjiga je napisana iz autorovog ličnog iskustva. Priča je surovo autentična i originalna. Orvel nas upoznaje sa mračnom stranom života na ulici. On je dve godine proveo u najsiromašnijim krajevima Pariza i Londona. Radio je najgore poslove, vreme provodio sa skitnicama i preživljavao na razne načine. Preporučujem ovu knjigu jer sam sigurna da će vam pomoći da shvatite činjenicu koliko ste bez obzira na sve, srećni.

10. Februar 2010

Siniša Ljuština

Sumorna knjiga o snalaženju dvojice prijatelja za vreme svetske krize, od kojih se ne zna koji može da preživi sa manje hrane i novca. Umetnici u gladovanju, liče na magarca između dva plasta sena, s tim što oni neprekidno jurišaju na jedan pa na drugi. Pariz i London već svojim imenima nude, generacijama i generacijama, predstavu velikog sveta i kao da na dlanu nude šansu za svakoga. U stvarnosti ne nude ništa osim još razočarenja i još gladi. Knjiga možda ne može da se poredi sa ’1984.’-om i ’Farmom’, ali obavezno je treba pročitati zbog jednog sporednog lika, Srbina, koji uspeva da prevari kapitalistički sistem i totalno iskompromituje smisao i sindikalizma i tadašnje borbe za radnička prava. Naš čovek. Otišao u veliki svet i odmah se snašao!

20. Januar 2013

Slobodan

Istina da je prva, ali i možda najbolje knjiga Orvela. Njegov stil pisanja, način na koji opisuje detalje, ali i sama priča o revoltiranom čoveku ostaviće svakog bez daha. Promeniće vaš pogled na ceo sistem, na ljude sa margina (pre svega na prosjake) ali i na ,,raj koji se zove inostranstvo". Verujem da se neće niko pokajati ukoliko je pročita.

02. Februar 2010

Branka

Da li biste pristali da deo svog života provedete kao prosjak, skitnica, revolucionar na frontu? Džordž Orvel je sve to proživeo, iskusio kako žive razni slojevi i klase koji se međusobno ne mešaju i pretočio svoja iskustva u sjajne knjige. U ovoj knjizi nam prikazuje kako je biti na dnu društvene lestvice u Francuskoj i u Engleskoj na početku XX veka, razbijajući mnoge predrasude i stereotipe. Sjajna knjiga za radoznale i nekonvencionalne duhove.

Artikli na akciji

1.199,00 din 767,00 din

949,96 din 769,47 din

770,00 din 623,70 din

2.918,96 din

2.160,17 din

Ušteda: 758,79 din

Od istog autora