Mera za meru
Facebook Share Twitter Share

Mera za meru

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 594,00 din

Cena i do: 481,14 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 2.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Manda svoje tekstove, svoju knjigu, piše upravo zato da odblokira sve što je u nama blokirano. U njegovim tekstovima ima pouka i didaktike, ali ko može da kaže da nam to, ovakvima kakvi smo danas nije potrebnije nego ikada?

Uostalom, ta pouka i didaktika se lako gutaju i vare, zato što Manda, otvoreno se suočavajući s najaktuelnijim i najosetljivijim problemima, piše ozbiljno, inteligentno i nekonvencionalno, zato što piše prirodno, živo, ubedljivo i duhovito, bez šminke i afektacije. Njegova knjiga nije samo krupan doprinos našem kritičkom mišljenju; ona je doprinos prirodnosti i jasnosti našeg stila i jezika.

Ljubomir Simović

Pisati o kulturi uvek je posebno teško. O politici, ideologiji i društvu nema te gluposti koja nije napisana, pa toj gomili dodaje ko stigne, ali pisati tako da kulturni komentari, male studije, opstanu, to je posebno umeće. Živa misao, duhovita pronicljivost i jasan stav Aleksandra Mandića zato imaju jedan sasvim drugačiji kvalitet. Poređani u nizu, njegovi tekstovi se čitaju kao svedočanstvo i anatomija našeg doba.

Aleksandar Jerkov

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2014.

227

Latinica

Mek

20 cm

A104790

9788691445317

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare