ČITAČ

ČITAČ

Bernhard Šlink

Izdavač: Plato

Žanr: Istorijski

+10%

za 3

10%

Redovna cena: 770,00 din

Sa popustom i do: 623,70 din (ušteda: 146,30 din)

Romanom Čitač Bernhard Šlink je ušao među velikane svetske književnosti. Čitač spada u red onih retkih knjiga koje se sa uživanjem čitaju više puta i pamte čitavog života. Obimom nevelika, to je priča o velikoj ljubavi, strasti, posvećenosti jednoj ženi, ali i priča o moralnoj i istorijskoj odgovornosti, krivici, nedužnim žrtvama.

Iz perspektive odraslog čoveka koji je već sve proživeo junak pripoveda o svojoj mladosti, preranim prvim ljubavnim iskustvima sa neobičnom i neodoljivom Hanom Šmic, ženom dvadeset godina starijom od njega, koja je označila čitav njegov život. Iako izvor najveće strasti i topline, ona je u isto vreme za njega povod za najteže unutrašnje konflikte. Kada ga je kasnije, kao pravnika, život ponovo doveo Hani, dilema je bila mnogo složenija. Trebalo je voljenu ženu opravdati pred sobom i pred zakonom zbog nacističkih zlodela u koje je bila umešana. Ali čak i onda kada izglda da je dug namiren, da život pruža izvesnost za ponovnu sreću i ljubav, prošlost se nadvija nad sadašnjošću i ne dopušta mir, zaborav i oprost.

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

Knjige

2017.

190

Ćirilica

Mek

20 cm

A110067

18. Februar 2010

Milica Petrović-Micko

Fantastičan roman o ljubavi i opsesiji koja se proteže kroz ceo život glavnog junaka. Njegova veza iz mladosti obeležiće sve njegove sledeće ljubavi. Priča o zločinu i ispaštanju, i o tome kako jedan slučajni susret može iz korena promeniti dva života.

06. Februar 2010

Miljana R.

Malo je reći da volim kratke romane. Obožavam ih. Ovaj je veličanstven. Nije bilo potrebno napisati ni stranicu više. Nacizam, sramota, neverovatna ludačka poslušnost, pokajanje... Intrigantna ljubavna priča... Sjajno.

12. Februar 2010

Snezana Neska

On, lišen konvencionalnih normi, vođen instinktom seksualnog nagona, prvim ljubavnim ushićenjem, zanosom i lepotom žene, čija senka ćega ga pratiti kroz čitav život. Ona, vođena instinktom samoodržanja, ozloglašena je čineći zlo, osramoćena iz neznanja. Zajedno... spoj nespojivog... njega, kao uglednog pravnika i nje, kao optuženice za nedela koje je činila. Oživljavajući trenutke prošlosti, u njemu se bore dva gotovo antagonistička osećanja... osećanje večne ljubavi i osećanje pokajanja, krivice i pravičnosti.

01. Februar 2010

Snežana Mitrović

Najbolje Šlinkovo delo po meni. Ovo je višeslojni roman, sa jedne strane ljubavna priča, a sa druge strane priča o odnosu dobra i zla, i da li postoji opravdanje ako se zlo čini pod plaštom neznanja. Knjiga koja postavlja mnogo pitanja, ali i nudi mnoge odgovore. Nezaboravan roman sa neobičnim likovima u neobičnim sukobima.

06. Januar 2014

Dejan Radić

Izvanredan roman koji će, svakako, ostaviti jak utisak na vas. Roman koji će vas rasplakati. Roman koji će vas naterati da razmišljate. Zanimljiva priča sa tužnim krajem. Svakako vredi pročitati!

06. Oktobar 2016

Natasa

Knjiga koju procitate i obavezno kupite da je procitate jos koji put.Ja je cuvam i ne pozajmljujem. Odlicna.

23. Mart 2017

Radmila Ristic

Knjiga kao i film odlicni. Citaoca kao i gledaoca ne ostavljaju ni malo ravnodusnim.Toplo je preporucujem,jer se cita u jednom dahu.

17. Januar 2019

Zoran Stefanović

Knjigu sam pročitao pre deset godina. Film odgledao danas. Knjiga je odlična i lepši je utisak ostavila na mene od filma. Mada ni film me nije razočarao. Preporuka i jedno i drugo sa tim da se prvo knjiga pročita.

Artikli na akciji

699,00 din 534,74 din

1.199,00 din 917,00 din

699,00 din 535,00 din

2.597,00 din

1.986,74 din

Ušteda: 610,26 din

Od istog autora