Kad je Niče plakao

Kad je Niče plakao

Irvin Jalom

Izdavač: Nova knjiga

Žanr: Popularna psihologija

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 1.199,00 din

Cena i do: 971,19 din

Besplatna isporuka za korisnike

Dostupnost po knjižarama

Kad je Niče plakao je roman koji prati život istaknutih intelektualaca s kraja XIX vijeka. Radnja romana se dešava u Beču i Italiji, a njeni protagonisti su stvarne ličnosti: istaknuti ljekar Jozef Brojer, filozof Fridrih Niče, njegova ljubavnica Lu Salome, Ničeova sestra Elizabet, Brojerova pacijentkinja Berta Papenhajm, poznatija kao Ana O. i tvorac psihoanalize Sigmund Frojd.

Ovaj roman započinje dolaskom Lu Salome kod istaknutog ljekara Jozefa Brojera. Dolazi u Beč kako bi ga nagovorila da pomogne njenom dragom prijatelju, a nekada ljubavniku Fridrihu Ničeu. Brojer ne uspijeva da odoli zanosnoj ruskinji i prihvata izazov. Međutim, problem nastaje kad Lu zahtijeva od njega da nastoji da liječi Ničea tako što će on misliti da Brojer liječi svoje glavobolje, a u stvari će pokušati da proviri u njegovu dušu i izliječi njegove duševne patnje. U početku, Brojer je taj koji iscrpno govori i koji se otvara, a Niče je nepovjerljiv i čuva svoj život u strogoj tajnosti. Tek kada je Brojer počeo da otkriva svoje najdublje tajne i da se suočava sa svojim unutrašnjim patnjama, Niče počinje da otvara i svoju dušu. Nakon mnoštva uspona i padova ova neobična veza prerasta u pravo prijateljstvo.

Ovo je roman za sve one koji vole romane fikcije. Roman filozofskih misli i nevjerovatnih događaja. Uživajte čitajući ovaj roman i otkrite istine i intrige ovih istaknutih intelektualaca, kao i moć inovativne tehnike liječenja- liječenje razgovorom. 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2011.

207

Latinica

Mek

21 cm

A125341

9788663690332

Prosečna ocena

5

(4)
5
4
4
0
3
0
2
0
1
0

28. Jul 2020

dragana

Meni je kao Biblija, čitam je već više meseci, ne želim da je zacršim.sve preporuke.

10. Jul 2019

Snjezana Gagic

Super knjiga, drži pažnju, prepuna odličnih dialoga.

14. Decembar 2016

Jovana Beric

Preporucujem ovu knjigu svim filozofskim, neshvacenim dusama, kojih, nadam se, ima sto vise!

25. Jul 2016

strasnamera

Jedna od onih knjiga koje se ne zaboravljaju kao ni utisak koji su ostavile na vama. Svako ko se pita- odakle ja u ovom zivotu i kako dalje treba da je procita...A uz to je i radnja vrlo zanimljiva.

Od istog autora