Prijava|Registracija|Pomoć
delfi
delfi knjizare
korpa
želje
KnjigeStrane knjigeMuzikaFilmoviVideo igreGiftUdžbeniciVestiAkcijeKnjižare
osnove financijskog menadzmenta

OSNOVE FINANCIJSKOG MENADŽMENTA

J. C. Van Horne, J. M. Wachowicz Jr.

Žanrovi: Marketing i menadžment

Izdavač: Mate

Broj strana: 750
Format: 20 x 23 cm
Opis
PRAKTIČAN UVOD U RAZUMEVANJE FINANSIJSKOG MENADŽMENTA FIRMI U DANAŠNJEM PROMENLJIVOM POSLOVNOM SVETU!
Savršen za uvodne predmete iz finansijskog menadžmenta, stručne ispite i kao literatura za one koji se u praksi bave finansijama.

Na spisku obvezne literature za ispit iz finansijskog menadžmenta [F9] pri Association Of Chartered Certified Accountants (ACCA).

Preporučena literatura za sticanje kvalifikacije Certified Management Accountant (CMA).

Preveden na više od deset stranih jezika. Postigao je prvo mesto na Pearsonovoj listi 50 najprodavanijih prevedenih akademskih udžbenika iz ekonomije.

Želite da razumeti uticaj finansijskih odluka na vrednost preduzeća? Ako ste početnik u finansijskom menadžmentu ili se pripremate za stručni ispit, ovaj korisniku prilagođen udžbenik olakšaće razumevanje izazova u poslovnom svetu koji se danas neprestano menja.

I danas, u svom 13. izdanju, udžbenik Osnove financijskog menadžmenta posvećen je procesu donošenja finansijskih odluka i analizi stvaranja vrednosti, ali obuhvata više međunarodne teme i raspravlja o novim. Aktuelne rasprave o korporativnom upravljanju, etičkim dilemama, globalizaciji finansija, strateškim savezima i rastu outsourcinga dopunjene su primerima i istaknutim odlomcima koji pomažu da razumete finansijski menadžmenta i pruža vam širu sliku o njemu.

Što je novo?
• 1. poglavlje – proširena je rasprava o korporativnoj socijalnoj odgovornosti i konceptu održivosti;
• 6. poglavlje – rasprava o analizi finansijskih izveštaja uključuje nastojanje usklađivanja računovodstvenih standarda širom sveta;
• 9. poglavlje – gradivo je dopunjeno i ažurirano temama o upravljanju gotovinom i utrživim hartijama od vrednosti;
• 24. poglavlje – ažurirano poglavlje o međunarodnom finansijskom menadžmentu uključuje raspravu o islamskim (sukuk) obveznicama.

„Ovo je najbolja knjiga na koju sam do sada naišao.”
– Jean Bellemans, Slobodni Univerzitet u Briselu

„Ova knjiga čitaocu pruža informacije o aktualnim ‘vrućim’ temama iz finansija s jasnim akcentom na osnovna načela finansijskog menadžmenta, bez ponavljanja. Štaviše, kako koristi vrlo jednostavan rečnik, lako je razumljiva i studentima.”
– Axel-Adam Müller, Lancaster

„...koristan kao udžbenik za pripremu predmeta na drugoj godini studija, ali i kao udžbenik za predmetu financijskog menadžmenta na prvoj godini koji daje ‘početni zamah’ glavnim temama iz finansija. Malo je literature koja dobro pokriva ovu oblast.”
– Brian Wright, Exeter 
0/1000
9 - 4 = 3, 8, 7, 5


ZatvoriPošalji
Kupci ovog artikla kupili su i
Iz istog žanra
artikal cena
Cena: 2599.00 din
2209.15 din
uštedite: 389.85 din (15.00%)
Rasprodato
artikal cena