ECDL CAD V.1.5 - KOMPJUTERSKO CRTANJE I KONSTRUISANJE

ECDL CAD V.1.5 - KOMPJUTERSKO CRTANJE I KONSTRUISANJE

Duško Letić , Branko Davidović , Eleonora Desnica

Izdavač: Kompjuter biblioteka - Beograd

Žanr: Kompjuteri i internet

+10%

za 3

10%

Redovna cena: 330,00 din

Sa popustom i do: 267,30 din (ušteda: 62,70 din)

Osnovno o knjizi

ECDL CAD je novi nezavisni međunarodni standard za osnovne vestine u dvodimenzionalnom (2D) kompjuterskom dizajnu (CAD).

ECDL CAD je za one učenike i profesionalce kojima je potrebna međunarodno priznata kvalifikacija, koja potvrđuje njihove osnovne CAD veštine. Ovaj sertifikat može da obezbedi osnove ka daljem učenju ili profesionalnom razvoju na polju CAD-a. Ovo je međunarodno priznat, višeprogramski sertifikat koji obezbeđuje opipljivo merilo osnovnih korisničkih CAD veština. ECDL CAD potvrđuje da osoba, koja je uspešno prošla kvalifikacije, poseduje veštine i znanje za upotrebu standardnog softvera i većine CAD aplikacija.

ECDL CAD je prvi nezavisni opšti standard za osnovne veštine u CAD dizajnu i razvila ga je Fondacija za evropsku kompjutersku vozačku dozvolu (ECDL-F), uz konsultacije sa radnom grupom CAD profesionalaca i vodećih industrijskih stručnjaka.

ECDL CAD obuhvata osnovne zahteve 2D CAD dizajna uz upotrebu standardnog softvera i karakteristika koje se nalaze u gotovo svim CAD aplikacijama. Ne obuhvata 3D dizajn ili specifične tehničke domene, kao sto su arhitektura ili mašinski dizajn. ECDL CAD zahteva od kandidata da pokaže svoju sposobnost u upotrebi nekih standardnih karakteristika 2D CAD aplikacije, da kreira i rukuje objektima ili elementima i da ih modifikuje. Nakon završetka programa, kandidat ce moći da promeni karakteristike objekta, da štampa u svim formatima ili da unosi i izbacuje podatke. Kandidat će takode moći da pokaže sposobnost za korišćenje nekih složenijih aplikacija CAD softvera, kao što je ubacivanje objekata iz drugih aplikacija.

U sedam poglavlja, u zadacima koji se rešavaju korak po korak, predstavljeni su najosnovnije metode i algoritmi kompjuterskog tehničkog crtanja koji je prepoznat kroz akronim CAD (Computer Aided Design), orijentisan pre svega na 2D modeliranje primenom programa AutoCAD.

Sadržaj kursa obuhvata:

Podešavanje osnovnih CAD parametara
Osnovne i pomoćne metode crtanja
Stilizacija i editovanje teksta na crtežu
Metode modifikovanja objekata na crtežu
Formiranje i editovanje kota
Grafičke komunikacije u inženjerstvu
Priprema i štampanje tehničke dokumentacije 

nav-id:

Kategorija:

Broj strana:

Pismo:

A030964

Knjige

202

Latinica

Artikal nema komentare

Artikli na akciji

715,00 din 644,00 din

799,00 din 647,19 din

785,00 din 706,50 din

2.299,00 din

1.997,69 din

Ušteda: 301,31 din

Od istog autora