Facebook Share Twitter Share

Vetrovi zla

15%

10%

za 3

Cena: 999,00 din

Cena i do: 764,24 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Knjiga o ljubavi, smrti i želji za oprostom.

U vrelini topčiderske noći neko je svirepo presudio Milošu Obrenoviću, knezu srpskom i oslobodiocu. Ali njegova porodica, kao i vladajuća klika, vešto sve zataškava i saopštava narodu da je knez umro prirodnom smrću. Ipak, njegov naslednik, knez Mihailo, odlučuje da povede istragu i za taj opasan i delikatan posao angažuje Jevrema Utvića, raspopa i istražitelja, razvratnika i egocentrika, inteligentnog i retko intuitivnog čoveka koga proganjaju demoni prošlosti i izuzetan dar koji je istovremeno i njegovo prokletstvo. U dve paralelene priče, Branislav Janković u svom do sada najboljem romanu traga za ubicom kneza Miloša, ali čitaocima otkriva izuzetnu priču o Jevremu Utviću, koji je još kao nejaki dečak zbog greha svoje majke proklet da može da vidi duhove i sa njima komunicira. Na razmeđi dva sveta, kroz intrige u koje su podjednako umešani masoni i srpska tajna policija, kroz tragično završenu priču o ljubavi glavnog junaka prema kneginji Savki, autor slika i portret devetnaestovekovne Srbije, zemlje zagonetki, krvi i nemirnih duhova.

Kada vetrovi zla počnu da duvaju sa sve četiri strane sveta, neće biti tajne koja će ostati sakrivena, duše kojoj neće biti suđeno ni sigurnog mesta da se sakrije. A koga će ovi vetrovi zauvek odneti, saznajte u ovom uzbudljivom istorijsko-akcionom trileru čija radnja će vas povući kao vrtlog. 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

22. april 2015.

352

Latinica

Mek

13x20 cm

A114811

9788652118229

Prosečna ocena

4

(2)
5
1
4
0
3
1
2
0
1
0

16. oktobar 2018.

A.

Lik Jevrema Utvića i Vetrove zla nećete lako zaboraviti. Pamtićete ih dugo pošto zaklopite korice. Izvrstan roman u kome je Branislav Janković još jednom pokazao raskošno spisateljsko umeće.

28. jul 2016.

obožavateljka

B. Janković je neosporno zauzeo mesto među bibliotekarkama i nastavnicama srpskog u Lapovu. Često i rado ga citiramo.\"Čudna stvar je ta duša, vrati vam se kad se najmanje nadate Život kao život, nikada samo ponos i sreća...... Život radi života? To imaju i bube... \"Nije Njegoš, Jankovic je. Zaslužuje svaki lajkić!!!!!!!!!

Od istog autora