RASPBERRY PI: HARDVERSKI PROJEKTI

Dogan Ibrahim

Izdavač: Agencija EHO

Žanr: Kompjuteri i internet

Redovna cena: 1.540,00 din

Sa popustom i do: 1.247,40 din (ušteda: 292,60 din)

Raspberry Pi je računar veličine kreditne kartice sa mnoštvom primena kao što su računarstvo, reprodukcija muzike i video materijala i kao upravljačka jedinica za aplikacije u industriji, komercijali i domaćinstvu.

Ova knjiga je o računaru Raspberry Pi i njegovoj upotrebi u kontrolnim aplikacijama. Knjiga objašnjava jednostavnim rečima uz primere, kako konfigurisati RPi, kako instalirati i koristiti Linuks operativni sistem, kako pisati programe uz pomoć programskog jezika Phyton i kako razviti hardverske projekte.

Knjiga počinje uvodom u računar Raspberry Pi i pokriva teme nabavke potrebne opreme i instalacije i upotrebe Linuks operativnog sistema u komandnom modu rada. Uz pomoć korisnički orijentisanog grafičkog radnog okruženja se objašnjavaju primeri aplikacija. Mrežni interfejs RPi-ja je objašnjen jednostavnim koracima i prikazuje kako se računara može pristupiti sa drugog udaljenog računara ili laptopa.

Ostatak knjige pokriva programiranje u programskom jeziku Phyton, alate za razvoj hardvera, detalje hardverskog interfejsa i projekte bazirane na RPi-ju.

Svi projekti koji su navedeni u knjizi su provereni i spremni su za rad. Uz svaki projekat su date sledeća poglavlja:

- Naziv projekta

- Opis projekta

- Blok dijagram projekta

- Električna šema projekta

- Opis programa projekta uz pomoć PDL (Program Description Language)

- Kompletan listing programa

- Opis programa

Knjiga je idealna za one koji sami izučavaju programiranje i Rpi hardver, a namenjena je i studentima elektronike ili elektrike, pogonskim inženjerima, istraživačima i hobistima. 

nav-id:

Kategorija:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

A118598

Knjige

297

Latinica

Mek

24 cm

Artikal nema komentare

Artikli na akciji

770,00 din 624,00 din

957,00 din 775,00 din

325,00 din 260,00 din

2.052,00 din

1.659,00 din

Ušteda: 393,00 din

Od istog autora