ADA CIGANLIJA

ADA CIGANLIJA

Kosta Nikolić , Srđan Cvetković , Zorica Marinković

Izdavač: Profil knjiga

Žanr: Publicistika, Domaći pisci

Cena :990,00 din

Ada Ciganlija asocira pre svega na mesto za odmor, rekreaciju, zabavu, zbog svojih očuvanih prirodnih bogatstava, uređenih sadržaja kao i bogate ugostiteljske ponude.

I okorelim Beograđanima međutim, malo je poznata istorija ovog još od daleke prošlosti važnog strateškog mesta. Ne samo istorija bogata zanimljivim događajima, već i nadasve osobenim ličnostima, koje su mu svojim delanjem i pojavama dale posebnu privlaćnost.

Troje autora, istoričari Srđan Cvetković i Kosta Nikolić, i vizuelna umetnica Zorica Marinković, udružili su se na zadatku izrade prve dvojezične knjige posvećene beogradskoj Adi Ciganliji.

Knjiga donosi zanimljive priče o ranoj istoriji Ade, svedočanstva o vremenu izgradnje savremenog gradskog kupališta, Ade kakvu danas poznajemo, a pre svega priču o ljudima, poznatim adažijama koji su ovom mestu udahnuli dušu i obeležili ga specifičnim šarmom. Pročitajte ko su bili prvi kupači na Adi, kada je nastala prva plaža, šta su rekli o Adi neki od njenih najpoznatijih stalnih posetilaca, poput Branislava Nušića i Mome Kapora

Obilje fotografija, novinskih isečaka, umetničkih crteža, materijala iz privatnih arhiva, od kojih se neki po prvi put objavljuju, ilustriju fino pripovedanje o ljudima i događajima kroz vekove, o ovom mestu sa dušom i istorijom. 

Kategorija:

Broj strana:

Povez:

Format:

nav-id:

Knjige

176

Mek

16 x 23 cm

A118961

Artikal nema komentare

Artikli na akciji

1.210,00 din 980,10 din

799,00 din 611,24 din

1.000,00 din 810,00 din

3.009,00 din

2.401,34 din

Ušteda: 607,66 din

Od istog autora