Sajamski dani od 15. do 31. oktobra

Ležanje na kauču

Ležanje na kauču

Irvin D. Jalom

Izdavač: Nova knjiga

Žanr: Psihologija

10%

10%

za 3

Cena: 990,00 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 802,00 din

Dostupnost po knjižarama

Od autora bestselera Kad je Niče plakao stiže nam provokativno istraživanje neobičnog odnosa koje tri terapeuta ostvaruju sa svojim pacijentima. Sejmor je terapeut stare škole koji probija granice seksualne prikladnosti sa jednom svojom klijentkinjom. Maršala, koji i sam pati od opsesivno-kompulsivnog ponašanja, muči uloga koju novac igra u njegovim odnosima sa pacijentima. Najzad, tu je Ernest Laš. Vođen iskrenom željom da pomogne i verom u psihoanalizu, izmislio je nov i radikalan pristup terapiji – totalno otvoren i iskren odnos sa pacijentom koji preti da dovede do razarajućih posledica.
Ogoljujući mnogobrojne laži koje se kod psihoanalitičara izgovaraju na kauču i van njega, knjiga Ležanje na kauču čitaocima obezbeđuje provokativan, maltene neumesan pogled na ono o čemu terapeuti možda zaista razmišljaju tokom seansi. Opčinjavajuća, privlačna i nepopustljivo inteligentna priča, na kraju će duboko dirnuti čitaoce raspletom iznenađujuće humanosti, prožetog iskupljujućom verom. 

Kategorija:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

381

Latinica

Mek

21 cm

A123330

9788663690325

Prosečna ocena

5

(1)
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0

27. Decembar 2017

Marija Stojiljković

Neverovatna knjiga. Pisana jasnim jezikom. Laka za čitanje. Podstiče na razmišljanje čitaca. Verno prikazuje osećanja i probleme klijenata kao i osećanja, psihološki profil terapeuta kao i njihove probleme lične prirode. Na kraju se ipak pokazuje da Maršal, iskusan psihoterapeut, ne može pobeći od svoje opsesije novcem koju nije uspeo da sagleda tako ozbiljno u sebi.