KAZNA ZA GREH – KNJIGA USPOMENA

Jelena Bačić Alimpić

Izdavač: Laguna

Žanr: Drama, Ljubavni, Domaći pisci, E-knjige

+10%

za 3

15%

Redovna cena: 699,00 din

Sa popustom i do: 534,74 din (ušteda: 164,27 din)

Videla je njegove oči, tople i plave kao jasno letnje nebo, osetila dodire za kojima je čeznula i o njima maštala svih tih praznih, teških godina. Videla je i sebe, onakvu kakva je nekada bila, bosonogu, u noćnoj košulji, raščupane kose i rumenih devojačkih obraza. Mogla je da oseti meku, vlažnu travu pod nogama. Jasno je videla svoju majku, i osetila kako joj nežno ljubi čelo, njene ruke dok joj češljaju duge, zamršene uvojke i oca kako je brižno pita: „Jesi li srećna, Ema?“

Kao izuzetno talentovana učenica sa najboljim ocenama, Emilija po preporuci profesora Kostića dolazi na Bečki univerzitet. Njen mentor je jedan od vodećih intelektualaca naučne elite s početka tridesetih godina prošlog veka. Franc Nojbauer u svojoj višedecenijskoj karijeri konačno sreće studenta vrednog divljenja i odlučuje da mu Emilija postane asistent. Mlada žena koja se uspinje društvenom lestvicom živi svoj san. Istovremeno, na imanju Ercegovih, u srcu vojvođanske ravnice, živote njenih siromašnih roditelja i grofovske porodice prepliću nepredvidive niti sudbine. Kada nacisti preuzmu vlast u Beču, u godinama rata i nevolja, između Emilije i profesora Nojbauera razvija se čudan i jedinstven odnos dva jaka karaktera i briljantna uma: više od platonske ljubavi, a manje od telesne strasti.

Knjiga uspomena Jelene Bačić Alimpić je drugi deo trilogije Kazna za greh, roman o sećanjima na valcere pored Dunava, o raspravama bečkog intelektualnog kruga, putovanjima austrijskim krajolicima i iskušenjima iz prošlosti. Oda životu koji pulsira uprkos Drugom svetskom ratu, i uspomenama na ljubav koju godine ne mogu izbrisati. 

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

Knjige

9. februar 2016.

224

Latinica

Mek

13x20 cm

A130538

03. April 2016

slobodanka pavic

knjiga je fantasticna brzo se cita jedva cekam treci do knjige a ostale knjige su joj fantsticne

09. Maj 2016

Milka

Jelena je za mene otkrice,posle toliko godina od izdavanja prve knjige,za mesec dana sam procitala sve sto je napisala. I jedva cekam trecu knjigu. Bila sam puna predrasuda o njenim knjigama I sada imam potrebu da svima kazem koliko su dobre. Svaka knjiga je za preporuku.

Artikli na akciji

699,00 din 566,00 din

680,00 din 550,80 din

890,00 din 720,90 din

2.269,00 din

1.837,70 din

Ušteda: 431,30 din

Od istog autora