Bit(ka) ljubavi

Bit(ka) ljubavi

Milica Novković

Izdavač: Agencija za izdavaštvo Porodični bukvar

Žanr: Domaći pisci, Popularna psihologija

Redovna cena: 1.540,00 din

Sa popustom i do: 1.247,40 din (ušteda: 292,60 din)

Ova knjiga je namenjena mladima rođenim 1985, pa sve do 2000. To su milenijumci ili y generacije, kako ih naziva Zapad. Ima ih u svetu skoro milijarda, u Srbiji 1.813000. Oni u ovom trenutku treba da nose svet i njegov razvoj na svojim plećima, generacije koje su nosioci budućnosti. Nažalost, to su generacije, kojima je UKRADENA budućnost, priznaju mudri ljudi.

Pametni, analitički umovi kažu da su to: „online generacije, nezainteresovane za svet oko sebe i svoj vlastiti život. Neće da rade, uče, ugnjezdili su se u krilu svojih roditelja, neće da se žene, udaju...“Kažu da su to nezrele Petar Pan generacije,jer neće da odrastu. Sve je to donekle Istina i to zasrtašujuća, jer sa njima takvima, svet nema budućnost. Sve i da je tako, ali niko ne kaže ko im je ukrao budućnost, zašto, kako i ko će im vratiti tapiju na budućnost, koja im pripada.

Knjiga BIT(KA) LJUBAVI daje odgovor na sva ova pitanja i daje praktično znanje kako mladi da se vrate svome Izvoru, Istini, Ljubavi. Moraju da znaju Istinu, da smo ih mi, njihovi roditelji, u neznanju, odvojili od Izvora, od Boga u njima i to im moramo priznati. Devedesetih, nama zemljama u razvoju, nam je vrli, materijalno razvijeni svet, neoliberalnog kapitalizma, nametnuo „plišano“ vaspitanje, vaspitavanje nagrađivanjem, kažnjavanjem i prezaštićivanjem. Razorili
smo tradicionalnu porodicu, školu, kulturu, sve i tradicionlane i večne vrednosti. Kvazi vrednosti, novac i laži vladaju našim životima i životima naše dece. Svet je u haosu iz kojeg neće izići sve dok se u odnosima ne ukinu kazna nagrada, prezaštićivanje verbalizam i negativan uticaj sadržaja elektronskih i pisanih medija.

Ako mladi saznaju uzroke svojih muka, ako saznaju zašto su lenji, pohlepni, zašto ne vole da uče, zašto su zavisni od svega i svačega, zašto su u alkoholu, drogi, seksu bez Ljubavi, voljno će se osloboditi uzroka i stupiti na put Ljubavi. Oprostiće nam naše neznanje, usvojiti IZVORNO VASPITANJE i u Ljubavi graditi svoju sadašnjost i svoju budućnost. Samo ove generacije mogu svet izvesti iz moralne i duhovne krize, jer te „poluplišane„ generacije još imaju sećanje na tradicionalne i večne vrednosti, uprkos svom nasilju koje smo vršili i dalje vršimo nad njima.

Prvi na potezu su muškarac i žena. Oslobodivši se dresure štapom i šargarepom vratiće se svom Izvoru, Istini, Ljubavi. Ucelovće se, pomiriti unutar sebe i među sobom. Njihov unutrašnji Mir i Mir među njima doneće Mir celoj planeti. ONA i ON, pomireni i u Ljubavi doneće, toliko željeni preobražaj, ovoj izmučenoj Zemlji. Dosta su ratovali, dosta je nasilja među njima, vreme je za Ljubav, za Hristovu Ljubav, koja će postati kamen temeljac nove civilizacije.

Autorka

Kategorija:

Broj strana:

Pismo:

Format:

nav-id:

Knjige

370

Ćirilica

21 cm

A134621

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Artikli na akciji

275,00 din 222,75 din

484,00 din 392,04 din

1.199,00 din 917,00 din

1.958,00 din

1.531,79 din

Ušteda: 426,21 din