Dragojl ratnici - Duhovi rata, knjiga I

Dragojl ratnici - Duhovi rata, knjiga I

Duško Blagojević

Izdavač: Književna omladina Srbije

Žanr: Domaći pisci, Epska fantastika

+10%

za 3

10%

Redovna cena: 726,00 din

Sa popustom i do: 588,06 din (ušteda: 137,94 din)

U svima nama postoji istraživač. To je ono što mi radimo. Istražujemo naš svet i ono što se događa oko nas. Fantazija i epika omogućavaju nam da istražimo nešto sasvim novo, i da to zavolimo. Šta je to u fantaziji što nas privlači? Ako pogledate vrhunske filmove i knjige za sva vremena, obično ćete naći da postoji neka epska komponenta u njima, da nas one odvode u drugo vreme i mesto. Tu je prisutan osećaj velikog novog sveta, velikog otkrića. Zašto želimo takve stvari? Možda zato što postoji osećaj da u svima nama postoji istraživač. Osim toga, želimo da verujemo da jedna osoba može da napravi nešto drugačije. To je nešto u šta nismo sigurni, ali želimo da verujemo da je to istina. Epska fantazija je često žanr jedne osobe koja stvara ogromnu promenu u svetu. O tome nam ona govori.

Ali, da bi vam se određeno fantastično delo dopalo, posle čijeg čitanja nećete ostati ravnodušni, potrebno je da autor tog dela poseduje originalnost; da već poznate teme učini svežim, novim i njemu svojstvenim.
Upravo takvu vrstu originalnosti poseduje autor dela "Duhovi rata" iz trilogije knjige "Dragojl ratnici", Duško Blagojević.

Uživaćete u bravurozno vođenoj radnji, dijalozima, opisima okršaja i u jedinstvenom umeću autora da smesti čitaoca "na lice mesta" i kao čarolijom učini da doživimo prizor severnjaka koji se spremaju za osvajanja, kao da se odvija upravo tu, u našoj neposrednoj blizini, da vidimo mimike na licu Cara severa koji želi da zagospodari svetom, i saznamo može li drevni red Dragojl ratnika zaustaviti sile tame i otkriti ko se krije iza maski i užarenih očiju Duhova rata?

Čitanjem ovog izvanrednog književnog dela, podsetićete se zašto toliko volimo magičan svet epske fantastike i njegove autore. 

Kategorija:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

nav-id:

Knjige

360

Ćirilica

Mek

A135294

Prosečna ocena

5

(1)
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0

26. Maj 2019

Bane Pandur

Odlicno napisana knjiga, odmah ulazite u radnju i kroz nju upoznajete likove, ne davi i ne preteruje (kao u Igri prestola sa likovima), lako za shvatiti svet u kom se odvija i likove, sto je jako bitno kada je radnja kompleksna kao u ovoj knjizi. Odlično razradjena priča, da jedva čekate nastavak, prvi dao zaslužuje vrlo visoke ocene, brzo sam ga pročitao. Odličan temelj za nastavke, gde nas čeka nadam se pravi zaplet.

Artikli na akciji

1.100,00 din 891,00 din

550,00 din 445,50 din

990,00 din 801,90 din

2.640,00 din

2.138,40 din

Ušteda: 501,60 din