JERETIČKA KRALJICA NEFERTARI : Omiljena supruga Ramzesa II

JERETIČKA KRALJICA NEFERTARI : Omiljena supruga Ramzesa II

Mišel Moran

Izdavač: Beoknjiga

Žanr: Istorijski, Trileri

Redovna cena: 550,00 din

Sa popustom i do: 445,50 din (ušteda: 104,50 din)

Nakon Nefertiri, ovo je drugi istorijski roman Mišel Moran, koji će vas bez sumnje jednako oduševiti.

Nakon ubistva Nefertiti i ostatka njene porodice zbog jeretičkog verovanja, jedina preživela, princeza Nefertari odrasta u hramu faraona Setija I. Iako je voljena od kralja Ramzesa II, Nefertari se plaši mržnje ljudi Egipta zbog nepopularnosti njene porodice. Uprkos svojoj mladosti, Nefertari otkriva ogromnu snagu ljubavi prema Ramzesu, kao i dar za jezike i političke manipulacije koje će joj obezbediti mesto kraljice Egipta.

U romanu su prisutni svi elementi dobrog zapleta: život na dvoru, intrige, politika, ljubav, rat i religija. Iskrene preporuke!
Starred Review

U starom Egiptu, zaboravljena princeza mora da prevazide prošlost njene porodice i izmeni istoriju.

Vetrovi promena duvaju Tebom. U razarajućem požaru u palati strada Osamnaesta dinastija kraljevske porodice, sa izuzetkom Nefertari, nećake nekadašnje kraljice Nefertiti. Nefertarina porodica je žigosana kao jeretička, i niko u Egiptu se ne usuđuje da pomene njihova imena. Nefertari, princeza problematičnog porekla, ostaje u kraljevskoj palati, a javnost u potpunosti zaboravlja na nju. Ipak, sreća se Nefertari ponovo nasmešila kada postaje štićenica faraonove tetke. Odvode je u hram Hator, u kojem dobija obrazovanje koje priliči budućoj kraljici.

Uskoro se Nefertari zaljubljuje u Ramzesa II, i uprkos neslavnoj istoriji njene porodice, ona uspeva ne samo da zadobije njegovu ljubav već da u njemu probudi i želju daje učini svojom ženom. Ceo Egipat se protivi braku između sjajne zvezde nove dinastije u usponu i blede zvezde stare, jeretičke dinastije. I baš u trenutku kada talas političkih nevolja dovodi zemlju na ivicu opstanka, Nefertari postaje žena Ramzesa Velikog. Predodređen da bude najmoćniji faraon u Egiptu, Ramzes II je na čelu egipatskog naroda baš u trenutku kada se ovaj suočava sa najpoznatijim egzodusom u istoriji.
 

Kategorija:

Godina izdanja:

ISBN:

Broj strana:

Pismo:

Format:

nav-id:

Knjige

Jul, 2010

978-86-7694-252-7

361

Latinica

21 cm

A011012

22. Novembar 2010

Marina Tasković

Knjiga je božanstvena, prosto sam opčinjena drevnim Egiptom, faraonima i kraljicama! Ako povičemo paralelu između političkih intriga danas i onih koje su vladale još u vreme faraona videćemo da razlike ne postoje. Svima koji vole egipatske piramide toplo preporucujem da procitaju ovu knjigu kao i njenu predhodnicu "Nefertiti, kraljica Efipta, kći večnocti".

24. Septembar 2013

Jasmina

Iskrena preporuka!!! Ova kniga se čita u jednom dahu i neverovatno oživljava drevni Egipat pred očima čitalaca !!!

05. Decembar 2014

milica badzc

Roman je zaista divan,odveo me je u drevni Egipat direktno na ulice Tebe...Procitao sam ga u dahu,ocaran piscevim pripovedanjem i smisao za umerenost...Zamerka samo sto se tice istoriskix cinjenica,koje su zanemarene ili potpuno netacne,s obziom da ix ima u malom broju,kod vrsnix egipatologa utisak bi bio na najvecen mogucem nivou....Ovaj ronman svakako treba da ima nastavak.Moje licno misljenje je da zaplet tek na kraju doseze svoj vrxunac...

12. Jun 2020

Jaroslav Pap

Knjiga je odlična.Prosto doživljavate drevni Egipat dok je čitate.Toplo je preporučujem.

Artikli na akciji

865,00 din 778,50 din

990,00 din 801,90 din

639,00 din 575,10 din

2.494,00 din

2.155,50 din

Ušteda: 338,50 din