Troje
Facebook Share Twitter Share

Troje

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 699,60 din

Cena i do: 566,68 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 567,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 2.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

 TRI PESNIKA DOBRE APOKALIPSE

Svako ima svoju apokalipsu i ona se dešava obično u neko vreme koje sami ne možemo da predvidimo - recimo najranije ujutro - ali koja uvek predstavlja susret sa samim sobom. Dobra apokalipsa je uvek privatna.

U ovoj knjizi Ivan Tokin ima susret sa samim sobom okružen raznim smejačima i mogućim sobnim ljubavima, ukratko ima susret sa celim gradom. Samo je pustio grad da priča o tome. Njegove pesme liče na razglednice iz svakodnevice.

Ognjenka Lakićević ima susret sa samom sobom dok vozi, nosi svoju osmatračnicu, luta oko pijace, traži pažnju koje nigde nema i pije kroz muškarce. Samo neće da ih pusti da pričaju o tome. Njene pesme otkrivaju političku poruku u svakodnevnim radnjama, te skrivaju borbu sa strastima nekog ko je - naročito kad je u centru – uvek na periferiji sveta.

Vladimir Tabašević ima susret sa samim sobom u detinjstvu i šire, u kome su ratna dejstva nešto što je svakodnevno, pa se o tome uopšte ne priča. Sve druge stvari pričaju o tome. Njegove pesme nemaju pravo da se umore.

Tri pesnička glasa nejednake mladosti ovde pričaju kroz pesme koje kao da vas poznaju.

„Već je bilo jasno na šta će ličiti život.“

Dragan Ambrozić, rok kritičar i odgovorni urednik Doma omladine Beograda


Ivan Tokin rođen je 1971. godine. Autor je romana Najnormalniji čovek na svetu i zbirke kratkih priča Molekuli. Živi u Beogradu. Nada se najboljem.

Ognjenka Lakićević rođena je 1975. godine u Beogradu u kom i dalje živi. Bavi se muzikom u bendu Autopark i do sada je objavila dve zbirke poezije - Ispod stepenista (2002), Ulubljenja (2007).

Vladmir Tabašević je rođen 1986. u Mostaru kao Vladimir Bošnjak-Tabašević. Studirao je filozofiju u Beogradu. Jedan je od osnivača i urednika internet časopisa Prezupč. Objavio je nekoliko knjiga pesama i roman Tiho teče Misisipi (2015,) koji se našao u užem izboru za NIN-ovu nagradu.

Kategorija:

Godina izdanja:

Broj strana:

Pismo:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

2016.

122

Latinica

20 cm

A136507

9788679634320

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Od istog autora