Demokratija na zalasku
Facebook Share Twitter Share

Demokratija na zalasku

10%

10%

za 3

Cena u knjižarama: 660,00 din

Cena i do: 534,60 din

Cena na sajtu sa popustom i do: 535,00 din

Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 dinara

*Popusti ne važi za artikle iz kategorija udžbenici, muzika, film i video igre

Dostupnost po knjižarama

Ovaj artikal nije dostupan u knjižarama

„Ova studija dr Vidojevića spada u red zrelih sinteza širih teorijskih saznanja i opservacija, s jedne, i relevantnih empirijskih istraživanja, kao i nalaza, s druge strane. Impresivno deluju napori i uspesi autora da situira stanje u pojedinim zemljama, posebno Srbiji, u opšti kontekst neoliberalizma i globalizacije...Posebnu pažnju zaslužuje osvrt autora na sve čvršće povezivanje profita i nasilja kao osnove neoliberalizma i neoliberalne globalizacije. U takvim uslovima najviše strada socijalna pravda. Kad je reč o Srbiji, autor ističe da je na delu regresivni kapitalizam ’gazdaškog tipa’“ (profesor dr Vučina Vasović).

„...Na bazi višedecenijskog interdisciplinarnog istraživanja, impresivne konsultovane literature i ogromnog broja relevantnih podataka, u studiji se svestrano razmatra duboka kriza demokratije koja nezadrživo sužava njen sadržaj i pretvara je u nešto... suprotno njenoj suštini, što preti njenim slomom i faktičkim iščezavanjem... Duboko sam ubeđen da će publikovanje ove izuzetno kvalitetne, originalne naučne sinteze biti od velike društvene koristi“ (profesor dr Mlađen Kovačević).

„Istraživanje je uokvireno višeslojnim teorijskim pristupom i oslanja se na relevantne empirijske pokazatelje koji su navedeni u brojnoj literaturi datoj na kraju studije. Pristup je interdisciplinaran: uključeni su sociološki, ekonomski, filozofski i politikološki aspekti demokratije i njene savremene krize... U celini uzev, studija dr Zorana Vidojevića je snažna, višeslojna i solidno argumentovana kritika neoliberalizma i ideologije o njegovoj bezalternativnosti” (profesor dr Todor Kuljić).
 

Kategorija:

Godina izdanja:

ISBN:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

nav-id:

bar-kod:

Knjige

Septembar, 2010

978-86-519-0495-3

348

Latinica

Mek

17 x 24 cm

A028462

9788651904953

Prosečna ocena

5

(0)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Artikal nema komentare

Od istog autora