Prijava|Registracija|Pomoć
delfi
delfi knjizare
korpa
želje
KnjigeStrane knjigeMuzikaFilmoviVideo igreGiftUdžbeniciVestiAkcijeKnjižare
 1. USLOVI KORIŠĆENJA

1.1 Opis usluga

Delfi knjižare aplikacija omogućava korisnicima da kupuju pojedinačna elektronska knjiga objavljenih u Srbiji, da ih čitaju online i offline, da ih čuvaju u svojoj biblioteci, komentarišu ih, ocenjuju i dele na društvenim mrežama.

1.2 Korisnički nalog

Delfi knjižare aplikacija dostupna je za korišćenje samo registrovanim korisnicima. Prilikom registracije korisnik obavezno unosi ime, prezime i e-mail, dok su neobavezni podaci godište, pol i mesto u kome korisnik živi. Korisnici odgovaraju za tačnost unetih podataka prilikom registracije, kao i za očuvanje tajnosti svoje lozinke. Strogo je zabranjeno korišćenje tuđe e-mail adrese i lozinke bez dozvole vlasnika. U slučaju sumnje u zloupotrebu korisničkog naloga od strane trećih lica, korisnik je u obavezi da o tome odmah obavesti Delfi knjižare putem e-maila na podrska@delfi.rs. Delfi knjižare zadržavaju diskreciono pravo da ukinu korisnički nalog ukoliko se posumnja u zloupotrebu naloga ili istinitost podataka.

1.3 Ponašanje korisnika

Delfi knjižare aplikacija se može upotrebljavati samo u legalne svrhe i u skladu sa ovim uslovima.

1.4 Međunarodni korisnici

Delfi knjižare kontrolišu, upravljaju i administriraju aplikacijom iz svojih prostorija na teritoriji Republike Srbije. U slučaju da korisnik Delfi knjižare aplikaciji pristupa sa lokacije koja se nalazi van Republike Srbije, odgovoran je za poštovanje lokalnih zakona države iz koje pristupa svom nalogu.

1.5 Intelektualna svojina

Vlasništvo Delfi knjižara: tekst, grafika, logo i softver koji se upotrebljava na ovoj aplikaciji, osim elektronskih izdanja u digitalnom formatu.

Vlasništvo izdavačkih kuća: elektronska izdanja knjiga u digitalnom formatu.

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja Delfi knjižare aplikacije je zabranjeno i podleže krivičnoj odgovornosti.

Delfi knjižare su distributer, a ne izdavač publikacija ili ostalog sadržaja koji obezbeđuju izdavačke kuće i ne snose nikakvu odgovornost za njihov sadržaj. Delfi knjižare ne garantuju tačnost, kompletnost ili korisnost bilo kog sadržaja, niti će biti smatrane za odgovorne u slučaju bilo kakvog gubitka ili štete prouzrokovane oslanjanjem na informacije dobijene preko aplikacije.

1.6 Pristup sadržajima na aplikaciji

Glavni deo Delfi knjižare aplikacije predstavljaju knjige u digitalnom formatu, podeljene u više kategorija. Korisnik mora biti registrovan kako bi pristupio aplikaciji, pretraživao knjige i čitao odlomke ponuđenih naslova.
Registracijom korisnik dobija mogućnost kupovine knjiga i čuvanja istih u svojoj digitalnoj biblioteci. Pri svakom sledećem pristupanju Delfi knjižare aplikaciji, registrovani korisnik će biti automatski preusmeren na sekciju „Moje knjige“, gde može čitati izdanja koja se nalaze u njegovoj biblioteci. Kada jednom kupi knjigu, ona ostaje u trajnom vlasništvu korisnika, sve dok je sam ne obriše iz svoje biblioteke. U roku od 24 sata korisnik može pristupiti svom nalogu sa maksimalno 3 IP adrese.

1.7 Modifikacije usluga

Delfi knjižare zadržavaju pravo da aplikacija povremeno bude nedostupna zbog dopune i modifikacije sadržaja i usluga aplikacije sa ili bez obaveštenja.

1.8 Odricanje od odgovornosti

Delfi knjižare ne daju bilo kakvu garanciju da će usluge aplikacije ispuniti zahteve korisnika, da će usluge aplikacije biti uvek dostupne, da će biti tačne, sigurne ili besplatne, sadržaj dobijen iz aplikacije biti tačan i pouzdan, ili kvalitet bilo kog proizvoda, usluga, informacija ili ostalog materijala koji je kupljen, nabavljen ili korišćen preko Delfi knjižare aplikacije ispuniti bilo čija očekivanja. Samo korisnik snosi odgovornost za uspostavljanje i održavanje pouzdane internet konekcije. Nikakav savet ili usmena informacija koju je korisnik dobio preko ili od Delfi knjižara ili kompanija sa kojima Delfi knjižare sarađuju, partnera i nosioca licenci (ili direktora, službenika ili agenata navedenih entiteta) neće predstavljati nikakvu garanciju koja nije izričito navedena u ovim uslovima.

1.9 Obeštećenje

Pristajete da obeštetite Delfi knjižare, kompanije koje sa njima sarađuju, njihove partnere i nosioce licenci, u slučaju eventualnih tužbi, gubitaka, troškova, i šteta, uključujući i troškove advokata, koji proističu iz vaše upotrebe Delfi knjižare aplikacije, a rezultat su aktivnosti koje se odnose na vaš nalog od strane vas ili bilo koje druge osobe koja je pristupila aplikaciji preko vašeg naloga.

1.10 Kontrola

Delfi knjižare ima pravo da ukloni bilo koji sadržaj za koji smatraju da je u suprotnosti sa važećim Zakonom o javnom informisanju ili nije u skladu sa obavezama Delfi knjižara prema Izdavačkim kućama.

1.11 Raskid

I Delfi knjižare i vi kao korisnik možete da raskinete ovaj Sporazum u svakom trenutku. Delfi knjižare mogu, po sopstvenom nahođenju i bez odgovornosti, da ukinu vaš nalog ili upotrebu aplikacije ako ustanove da ste narušili ili niste delovali u skladu sa ovim uslovima. Bilo koje isključenje vašeg pristupa aplikaciji po odredbama ovih uslova može biti izvedeno bez prethodnog obaveštenja i Delfi knjižare mogu odmah da deaktiviraju ili obrišu vaš nalog i sve povezane informacije i/ili zabrane budući pristup aplikaciji. Korisnik može da raskine ovaj Sporazum tako što će poslati e-mail sa zahtevom za ukidanje svog naloga na podrska@delfi.rs i tada nema više pravo na korišćenje i čitanje knjiga koje je kupio unutar aplikacije.

1.12 Obaveštenje o promenama

Delfi knjižare mogu da prerade ove uslove da bi ih održale u skladu sa svojim proizvodima i uslugama. Ukoliko dođe do promene u Pravilniku, bićete blagovremeno obavešteni putem e-maila.. Ako ne želite da prihvatite promenjene uslove, možete odmah da zatražite raskid (član 1.11). Vaš pristup ili upotreba aplikacije posle takvih promena će značiti vašu saglasnost sa tim promenama.

2. POLITIKA PRIVATNOSTI

Zaštita ličnih podataka.

Ovom politikom privatnosti uređuje se način na koji Delfi knjižare prikupljaju, koriste, održavaju i objavljuju informacije prikupljene od korisnika (u daljem tekstu “Korisnik“) preko aplikacije ili web sajta www.delfi.rs (u daljem tekstu „Aplikacija“).

Lični podaci se mogu obrađivati i preneti samo u sklopu specifičnog zadatka i isključivo za svrhe u koje su prvobitno i dobijeni. Lični podaci će se preneti trećim stranama isključivo u skladu sa zakonskim okvirom i/ili uz izričitu saglasnost. Isti se brišu ili se čine anonimnim odmah nakon ispunjenja svrhe u koju su dobijeni.

Ova politika privatnosti se odnosi na Delfi knjižare i sve proizvode i usluge koje nude, a u vezi sa Opštom regulativom o zaštiti podataka o ličnosti, odnosno General Data Protection Regulation (GDPR).

Ova politika privatnosti se odnosi isključivo na aplikaciju i web sajt www.delfi.rs, a ne i na druge sajtove, zato preporučujemo da pročitate sve izjave o privatnosti na drugim sajtovima koje posećujete.

2.1 Lični podaci

Lični podaci podrazumevaju bilo koju informaciju koja se odnosi na identifikaciju ili moguću prepoznatljivost fizičkog lica. Moguća prepoznatljivost fizičkog lica, podrazumeva da se lice može identifikovati, direktno ili indirektno, pogotovo uz navođenje identifikacije kao što je e-mail adresa i slično.

Ako ste korisnik aplikacije ili posetilac sajta, određeni podaci se prikupljaju automatski, kao što su IP adresa, regija ili uopštena lokacija gde je kompjuter ili uređaj korisnika pristupio internetu, tip pretraživača, operativni sistem ili druga informacija o korišćenju naše aplikacije, uključujući i istoriju stranica koje je korisnik posetio.

Podaci nisu lični ako se ne mogu povezati sa određenom osobom, kao npr. statistički podaci koje prikupljamo o ukupnoj poseti određene stranice na sajtu ili u aplikaciji i ti podaci ne mogu direktno da upućuju na korisnika kao osobu.

2.2. Korisnicima se smatraju

Članovi, odnosno pravna ili fizička lica koja su se registrovala radi vremenski neograničenog korišćenja aplikacije (do prestanka članstva), a u svrhe kupovine elektronskih knjiga i koja nakon registracije prijavom pristupaju aplikaciji, a na način propisan uslovima korišćenja.

2.3 Koje informacije skupljaju Delfi knjižare

Delfi knjižare skupljaju podatke korisnika, koji mogu da uključe lične informacije, na različitim mestima sa aplikacije, njenog internet sajta i preko njenog softvera i to su:

- E-mail adresa
- IP adresa svakog pojedinačnog pristupa servisima
- Vreme kreiranja naloga
- Vreme modifikacije / menjanje podataka
- Vreme poslednjeg pristupa
- Informacije o kupovini izdanja

Delfi knjižare prikupljaju lične informacije od korisnika samo ako korisnik dobrovoljno dostavi te informacije. Korisnici uvek mogu odbiti da pruže identifikacione informacije i u tim slučajevima mogu biti uskraćeni za neke podatke ili aktivnosti na aplikaciji.

Delfi knjižare ne sakupljaju svesno informacije o osobama mlađim od osamnaest godina.

2.3.1. Podaci prilikom kupovine

Svi korisnici prilikom naručivanja publikacija preko Delfi knjižare aplikacije u ovom trenutku imaju na raspolaganju dva načina plaćanja:

Plaćanje platnim karticama

Korisnik ne ostavlja podatke o kartici Delfi knjižarama ukoliko izabere ovaj način plaćanja. Kada korisnik plati platnom karticom, Delfi knjižare mu odmah isporučuju plaćena izdanja u sekciju „Moje knjige“, odnosno u biblioteku korisnika. Ovaj sistem je automatizovan.

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.

PDV je uračunat u cenu i nema skrivenih troškova.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Plaćanje vaučerom

Korisnik u polje za unos vaučera unosi kod. Ukoliko je vaučer ispravan, knjiga će se automatski prebaciti u biblioteku korisnika (sekcija „Moje knjige“), dok će u slučaju neispravnog koda korisnik biti obavešten o tome istog trenutka. U slučaju problema, možete kontaktirati korisničku podršku na podrska@delfi.rs.

2.3.2. U koje svrhe Delfi knjižare koriste informacije koje su prikupile

Delfi knjižare mogu prikupljati i koristiti lične podatke korisnika da bi:

Isporučile knjige i ostale proizvode koje ste kupili

Verifikovale pristup zaštićenom sadržaju i informacijama sa naloga

Odredile da li su ispunjeni minimalni sistemski zahtevi za upotrebu aplikacije

Ponudile nadogradnju

Prikupile zbirne statističke podatke o korišćenju Delfi knjižare aplikacije, uključujući internet komunikaciju i navike čitanja

Poboljšale svoje usluge - informacije koje prikupljamo nam pomažu da efikasnije odgovorimo na zahteve korisnika prilikom kupovine izdanja.

Personalizovale iskustva korisnika - Možemo koristiti informacije da bi shvatili kako naši korisnici (kao grupa) koriste usluge i resurse koji se nalaze na našoj aplikaciji.

Unapredile aplikaciju – Možemo koristiti povratne informacije koje navedete za poboljšanje naših proizvoda i usluga.

Pokrenule promocije, istraživanja ili druge funkcije aplikacije - Slanje informacija korisnicima koji su pristali da ih prime (Newsletter)

Poslale periodične poruke – Delfi knjižare mogu da pošalju novim korisnicima poruku dobrodošlice, poruku koja potvrđuje kupovinu unutar aplikacije ili poruku potvrde o promenama na nalogu.

Delfi knjižare će poslati e-mail kada obaveštavaju korisnika o novim izdanjima, kada ostvaruju komunikaciju u vezi sa kupovinom ili informišu korisnika o akciji ili popustu. Možemo koristiti e-mail za slanje informacija i komunikaciju sa Korisnikom u cilju boljeg razumevanja Korisnika o načinu rada aplikacije. E mail se takođe može koristiti kao kanal komunikacije da odgovorimo na korisnikove molbe, pitanja i/ili druge zahteve.

Ako u bilo kom trenutku korisnik želi da se odjavi od prijema budućih e-poruka, potrebno je da sa e-mail adrese kojom je korisnik prijavljen na Delfi knjižare aplikaciju pošalje e-mail na adresu podrska@delfi.rs.

2.4. Sigurnosna procedura

Delfi knjižare koriste najsavremenije sigurnosne metode da bi zaštitile podatke. Vaše informacije se čuvaju u bazi podataka koja je zaštićena višestrukim zaštitama i dostupne su samo autorizovanom osoblju. Podaci nikada neće biti dostupni trećim licima bez saglasnosti korisnika.

2.4.1. Zaštita Delfi knjižara i korisnika aplikacije

Delfi knjižare će obezbediti lične informacije o nalogu isključivo ukoliko dobiju zakonski obavezujući nalog za to od nadležnih državnih organa Republike Srbije. Ovakav pristup je odgovarajući u cilju poštovanja zakonskih normi.

2.5. Korisnički profil/nalog

Korisnički profil je nalog korisnika sa mogućnošću zaštićenog pristupa preko lozinke. Na svom korisničkom nalogu možete videti podatke o kupljenim i preuzetim knjigama, ukupnu količinu novca potrošenog unutar aplikacije i informacije o uređajima na kojima je vaš nalog bio prijavljen i kada se to poslednji put desilo za svaki od navedenih uređaja.

Saglasni ste da se lični pristupni podaci smatraju poverljivim i da ih ne otkrivate neovlašćenim trećim licima. Delfi knjižare ne preuzimaju nikakvu odgovornost za zloupotrebu lozinke, osim ako su Delfi knjižare odgovorne za zloupotrebu. Ako ne možete pristupiti korisničkom nalogu, molimo vas da se obratite na podrska@delfi.rs bez odlaganja.

Korisnik u slučaju prijavljivanja ostaje prijavljen sve dok se sam ne odjavi, ili restartuje svoj sistem ili aplikaciju. Preporučujemo da se odjavite nakon korišćenja ukoliko uređaj delite sa drugim osobama.

2.6. Poslovni transferi

Delfi knjižare mogu da prenesu informacije koje sakupe, uključujući i lične informacije u slučaju prodaje većine ili kompletne imovine kompanije. Korisnik prihvata da se takvi transferi mogu dogoditi i da bilo koji novi vlasnik Delfi knjižara može da nastavi da koristi vaše lične informacije na način koji je određen našom politikom privatnosti.

2.7. Prava korisnika

2.7.1. Pravo na informaciju

Korisnik ima pravo da na zahtev, u bilo kom trenutku od Delfi knjižara dobije informacije o ličnim podacima koji se odnose na korisnika, a koje su Delfi knjižare obradile u sklopu člana 2. politike privatnosti.

2.7.2 Pravo na prepravku

Korisnik ima pravo da zahteva promenu ličnih podataka koji se odnose na njega ukoliko su ti podaci netačni.

2.7.3. Pravo na brisanje

Korisnik ima pravo da zahteva brisanje ličnih podataka u skladu sa uslovima korišćenja.

2.7.4. Pravo na ograničenje obrade podataka

Korisnik može da zahteva da lične podatke koji se odnose na njega Delfi knjižare obrađuju samo do određene mere, na primer, u slučaju da korisnik odjavi primanje marketinških poruka.

2.7.5 Pravo na prenosivost podataka

Korisnik ima pravo da zatraži lične podatke koji se odnose na njega. Delfi knjižare su u obavezi da odgovore na primljeni zahtev u roku od mesec dana. Podatke možemo poslati direktno korisniku ili drugom izvršitelju obrade ako korisnik to zahteva.

Slanje podataka je besplatno, ali u slučaju da Delfi knjižare u kratkom vremenskom periodu dobiju mnogo zahteva i posumnjaju da je akcija odrađena od strane grupe korisnika koji imaju lošu nameru u smislu da uspore rad kompanije, Delfi knjižare imaju pravo da naplate naknadu koja pokriva stvarne troškove traženja i sortiranja podataka i eventualnog materijala ako primerak šalju u papirnom obliku ili na eksternim medijima.

2.7.6. Pravo na prigovor

Korisnik ima pravo da u svakom trenutku uloži prigovor na obradu svojih ličnih podataka. U tom slučaju možete zatražiti da prestanemo sa korišćenjem svih ili nekih od vaših ličnih podataka (npr. ako nemamo zakonsko pravo da nastavimo da ih upotrebljavamo) ili ograničiti našu upotrebu (npr. ako su podaci netačni). Pravo na prigovor je poseban oblik prava na brisanje.

2.7.7. Gašenje naloga od strane korisnika i obustavljanje obrade podataka

Ukoliko, u bilo kom trenutku, korisnik želi da ugasi nalog i obustavi obradu ličnih podataka, potrebno je poslati e-mail na podrska@delfi.rs. Lične informacije će biti izbrisane iz baze aktivnih korisnika pod uslovom da su ispunjene sve obaveze plaćanja, da Delfi knjižare veruju da nije potrebno čuvati te informacije zbog nekog sudskog procesa i da nisu ni pod kakvom zakonskom obavezom da čuvaju te informacije. Budite svesni da će u toj situaciji sve knjige koje se nalaze u vašoj biblioteci biti obrisane bez povraćaja novca i da ćete ponovo morati da se registrujete da biste koristili Delfi knjižare aplikaciju.

2.7.8. Ostvarivanje navedenih prava

Ako želite da ostvarite navedena prava, obratite nam se na podrska@delfi.rs.

2.8. Marketing - oglašavanje i društvene mreže

Ukoliko korisnik dâ saglasnost da želi da prima personalizovane ponude, upotrebljavaće se lični podatak - e-mail adresa. Delfi knjižare koriste postojeće podatke kao što su potvrda prijema i potvrda čitanja newslettera, istorija kupovina, datum i vreme posete aplikaciji ili proizvodima koje ste pogledali. Za slanje newslettera i analize korisničkog ponašanja, Delfi knjižare koriste Google Analytics. Osim toga, analiziraju se informacije kao što su odabrana izdanja, kao i automatski generisani podaci kao što su potrošnja ili trenutna lokacija. Koristimo ove informacije kako bismo poboljšali naše proizvode i usluge, kako bismo ih bolje prilagodili potrebama korisnika i kako bismo komunicirali sa korisnikom o ostalim proizvodima u ponudi Delfi knjižara koje bi ga mogle zanimati.

Prilikom registracije, korisnik automatski prihvata slanje marketinških poruka. Ako u bilo kom trenutku korisnik želi da se odjavi od prijema buduće e-poruke, potrebno je da sa e-mail adrese kojom je korisnik prijavljen na Delfi knjižare aplikaciju pošalje poruku o odjavljivanju na adresu newsletter@delfi.rs.

2.8.1. Newsletter

Za isporuku newslettera koristimo svoj server. Prikupljamo statističke podatke o otvaranju e-pošte i o klikovima u okviru e-biltena, pomoću standardnih tehnologija kako bismo mogli da pratimo i poboljšavamo sadržaj svog newslettera.

2.8.2. Korisnički servis putem društvenih mreža

Ako korisnik kontaktira Delfi knjižare preko društvenih mreža, lični podaci korisnika, koji su u vezi sa rešavanjem potencijalnog problema, a koje korisnik javno objavi kroz svoj profil ili dostavi u direktnoj poruci na profilu naše kompanije, obrađuju se i čuvaju u sistemu za upravljanje korisnicima, u svrhu servisiranja/rešavanja problema. Ipak, sama poruka, ako je javno objavljena, neće biti izbrisana sa profila Delfi knjižara.

Podaci o korisnicima kao i direktne poruke upućene profilu naše kompanije na društvenim mrežama, biće izbrisani 3 meseca nakon servisiranja vašeg zahteva.

2.9. Analiza korišćenja Sajta

Kako bismo stekli uvid u potrebe posetilaca naše aplikacije, koristimo razne softvere za analizu korišćenja iste. Ovo nam pomaže da konstatno unapređujemo kvalitet naših ponuda.

Sesije se automatski brišu nakon 180 minuta neaktivnosti na aplikaciji, kada se ona zatvori ili kada koristite funkciju odjave. Sesija omogućava identifikaciju korisnika u toku korišćenja aplikacije.

2.9.1. Google Analytics

Naša aplikacija koristi Google Analytics, uslugu web analize koju pruža Google Inc. ("Google"). Google Analytics upotrebljava takozvane "kolačiće", tekstualne datoteke koje su sačuvane na računaru/uređaju Korisnika i koje omogućavaju analizu korišćenja aplikacije. Informacije koje generiše kolačić o korišćenju aplikacije obično se šalju Google serveru u SAD i tamo se čuvaju. Međutim, ako je IP anonimizacija aktivirana na Sajtu, Google će unapred skratiti IP adresu u državama članicama Evropske Unije ili u drugim zemljama ugovornicama Sporazuma o Evropskoj ekonomskoj uniji. Samo u izuzetnim slučajevima puna IP adresa će biti poslata na Google server u SAD i tamo će se skratiti. U ime Delfi knjižara, Google će koristiti ove informacije kako bi analizirao upotrebu aplikacije, sačinio izveštaje o aktivnostima na njoj i pružio druge usluge vezane za korišćenje aplikacije i interneta. Google neće IP adresu korisnika dovoditi u vezu sa drugim podacima kompanije Google. Možete sprečiti prikupljanje podataka koje generišu cookies (uključujući Vašu IP adresu) kao i obradu tih podataka od strane Google instraliranjem plug-in-a sa sledećeg linka: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Načela sigurnosti i privatnosti usluge Google Analytics možete pronaći ovde:

https://support.google.com/analytics/answer/6004245.

2.9.1.1. AdWords

Naš Sajt koristi "Google Remarketing" kako bi ponudio oglase na drugim platformama koji su u vezi sa ponašanjem korisnika na sajtu. Ako kliknete na određenu stranicu ili proizvod na sajtu www.delfi.rs, Google će sačuvati vaša interesovanja o našim uslugama/proizvodima ili sadržajima unutar aplikacije i može s vremena na vreme prikazivati Google-ove oglase "Adwords" koji odgovaraju vašim interesovanjima, na različitim platformama koje posećujete. Ovaj oglas može se odnositi na ponudu Delfi knjižara, ali i ponude trećih strana. Da bi se navedeno sprovelo, Google čuva kolačić na računaru korisnika koji omogućuje da se interesovanja korisnika dodele računaru/uređaju korisnika (pojedinosti o kolačićima potražite u odeljku "Google Analytics"). Ta interesovanja se anonimno beleže i nisu povezana sa ličnim podacima. Na stranici https://www.google.com/ads/preferences/%20 se mogu kontrolisati informacije koje Google koristi za prikazivanje oglasa. Na ovoj adresi takođe se može onemogućiti upotreba kolačića od strane Google-a.

Ako korisnik pristane da Google vrši povezivanje istorije pretraživanja interneta i aplikacija sa Google nalogom i da koristi informacije koje su pregledane na internetu sa Google nalogom korisnika u cilju personalizovanja oglasa, Google povezuje te informacije sa podacima Google Analytics da bi stvorio i definisao publiku za remarketing na svim uređajima koje Korisnik koristi, a na kojima postoji korisnikov Google nalog. Da bi se podržala ova funkcionalnost, Google Analytics prikuplja jedinstvene ID. Podešavanja se mogu promeniti u Google odeljku „moj nalog“.

2.9.1.2. YouTube

Naš sajt koristi softverske dodatke („plug-in“) sa YouTube-a koji pripada kompaniji Google Inc. Čim se posete web stranice s YouTube plug-inom, dolazi do povezivanja sa YouTube serverima. Serveru Youtube-a biće rečeno koje stranice na sajtu Delfi knjižara ste posetili. Ukoliko ste ulogovani na YouTube nalog, YouTube-u je omogućeno da poveže pretragu korisnika sa ličnim profilom korisnika. Ova mogućnost se može ukinuti ako se prethodno korisnik odjavi sa svog naloga. Više informacija o prikupljanju i upotrebi ličnih podataka od strane YouTube-a, potražite u pravilima o privatnosti kompanije Youtube: https://www.youtube.com/t/terms.

2.10. Obaveštenje o promenama

Delfi knjižare mogu s vremena na vreme da prerade politiku privatnosti da bi je održale u skladu sa svojim proizvodima i uslugama. Datum ažuriranja služi da podseti korisnika na nedavne modifikacije. Ako promene politike privatnosti Delfi knjižara direktno utiču na način na koji deli lične podatke korisnika, Delfi knjižare će obavestiti korisnika postavljanjem obaveštenja na sajtu ili slanjem e-mail poruke koja omogućava da korisnik odbije takvu promenu. U ovom slučaju korisnik je dužan da pismenim putem, slanjem e-mail poruke na podrska@delfi.rs obavesti Delfi knjižare da ne prihvata promene u politici privatnosti što automatski dovodi do otkazivanja korisničkog naloga od strane korisnika.

2.11. Izmene, datum stupanja na snagu

Ova politika privatnosti se primenjuje na korišćenje naše aplikacije, sajta i usluga od strane korisnika od „Dana stupanja na snagu”.

Možemo da povremeno izmenimo u celosti ili u delovima ovu politiku privatnosti, u bilo koje vreme i bez ličnog obaveštavanja, s tim da ćemo uvek postaviti obaveštenje o učinjenim materijalnim izmenama na sajt, odnosno aplikaciju. Pozivamo vas da periodično pogledate politiku privatnosti kako biste ostali informisani o postupanju aplikacije. Ako se protivite bilo kakvim izmenama, prestanite sa korišćenjem naše aplikacije i/ili zatvorite svoj nalog (ako je primenljiivo), odnosno kontaktirajte nas bez odlaganja.

Ukoliko po objavljivanju ili slanju obaveštenja o izmenama ove politike privatnosti korisnik nastavi sa kontinuiranom upotrebom aplikacije i naših usluga podrazumevaće se da je prikupljanje, upotreba ili deljenje ličnih podataka predmet izmenjene verzije politike privatnosti i smatraće se pristankom sa navedenim izmenama.

2.12. Kako da nas kontaktirate

Ako imate bilo kakva pitanja ili brige po pitanju politike privatnosti Delfi knjižara ili načina na koji koriste vaše lične informacije, molimo vas da nam pošaljete e-mail na podrska@delfi.rs ili da koristite sledeću adresu:

Delfi knjižare
Resavska 33 (Adresa za slanje pošte: Kralja Petra 45, V sprat)
11000 Beograd
podrska@delfi.rs

3. REKLAMACIJE

Reklamacije se mogu podneti ukoliko elektronsko izdanje knjige ne može da se otvori u aplikaciji (čitaču).

Reklamaciju treba poslati na podrska@delfi.rs. Nakon što primimo vašu reklamaciju ona će biti razmotrena a u roku od tri radna dana od podnošenja reklamacije kupac će biti obavešten o ishodu reklamacionog procesa.

4. POLITIKA POVRAĆAJA NOVCA

Delfi knjižare garantuju kupcu povraćaj novca u celosti u slučaju usvojene reklamacije.
Delfi knjižare su u obavezi da povraćaj vrše isključivo preko VISA, EC/MC, Maestro, Amex i DinaCard metoda plaćanja. Delfi knjižare garantuju povraćaj novca kupcu u slučaju usvojene reklamacije.
Delfi knjižare će napraviti listu korisnika za povraćaj novca i direkno ih kontaktirati, putem e-maila, u vezi sa načinom povraćaja sredstava.

Datum ažuriranja: 10.10.2018.

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politkom korišćenja kolačiča.