MATEMATIKA 2, UDŽBENIK SA ZBIRKOM ZADATAKA ZA 2. GODINU GIMNAZIJE

MATEMATIKA 2, UDŽBENIK SA ZBIRKOM ZADATAKA ZA 2. GODINU GIMNAZIJE

Nebojša Ikodinović

Izdavač: Klett

Cena : 890,00 din

Kupi online,
pokupi u knjižari

Pronađi najbližu knjižaru

Matematički sadržaji predviđeni Programom za drugi razred gimnazija, po kojem je pisan ovaj udžbenik, zauzimaju veoma važno mesto u matematičkom obrazovanju srednjoškolaca. Ako analiziramo maturske i prijemne ispite koje učenici polažu po završetku srednje škole, i kod nas i u svetu, uočićemo da se veliki broj zadataka odnosi upravo na pomenuto gradivo.

Naglasak na primenama stečenih znanja jeste još jedna zajednička nit svih poglavlja. Jednostavnim primerima, koji su bliski učenicima, trudili smo se da istaknemo što različitije kontekste u kojima se prirodno pojavljuju elementarne funkcije.

Bez obzira na to što je knjiga namenjena pre svega gimnazijalcima, verujemo da je uspešno mogu koristiti i učenici srednjih stručnih škola.Svaki odeljak oblikovan je u skladu sa uobičajenom strukturom matematičkog teksta. Definicije i teoreme sa dokazima najvažniji su delovi teksta i posebno su istaknuti. Prate ih detaljno urađeni primeri (kojih u knjizi ima više od 200).
Na marginama, ali i u posebnim blokovima date su važne napomene koje prate osnovni tekst, istaknuta su najvažnija tvrđenja, kao i slike koje ilustruju tekst i olakšavaju snalaženje u knjizi.
Sadržaji knjige podeljeni su na tri nivoa – A (pokriva osnovna znanja), B i V (napredni nivo postignuća). Za svaki odeljak ili deo odeljka istaknut je nivo u skladu sa različitim obimom koji predviđaju pojedini programi, odnosno nivoi postignuća.
Skoro svi zadaci koji su dati na kraju nastavnih tema detaljno su rešeni. 

nav-id:

Broj strana:

Pismo:

Povez:

Format:

A137566

245

Ćirilica

Mek

26 cm

Artikal nema komentare

Artikli na akciji

265,00 din 225,25 din

660,00 din 534,60 din

350,00 din 252,00 din

1.275,00 din

1.011,85 din

Ušteda: 263,15 din

Od istog autora