Vesti

'Tamo i ovde' osvojio čak 3 nagrade na Cinema Tous Ecrans festivalu u Ženevi

09. Novembar 2009
Tamo i ovde”, film Darka Lungulova, postigao je veliki uspeh na prestižnom Cinéma Tous Ecrans festivalu u Ženevi, Švajcarska, gde je osvojio čak tri značajne nagrade: nagradu Zlatni odraz za najbolju režiju (Reflet d’Or pour la meilleure realization), FIPRESCI nagradu internacionalne filmske kritike i Titra nagradu - podrška distributeru filma u Švajcarskoj.
Žiri festivala bio je u sastvau David Streiff, bivši ministar kulture Švajcarske, francuska glumica Fabienne Babe, francuski producent Jacques Dercourt, švajcarski reditelj Jacob Berger i nemački reditelj Pia Marais.

Darko Lungulov je izjavio da je oduševljen što je film dobio čak tri nagrade na tako značajnom festivalu, a posebno što je jedna od njih nagrada za najbolju režiju. “Film je do sad dobio toliko nagrada i odličnih kritika širom sveta, izgleda da ima nešto što komunicira podjednako dobro sa ljudima bez obzira odakle su”, dodaje Lungulov.

Tamo i ovde” je do sada otkupljen za bioskopskpu distribuciju u Nemačkoj, Švajcarskoj, a nedavno i u Grčkoj i Mađarskoj. U toku su pregovori sa distributerima u SAD, gde je film je trenutno na festivalu u Orlandu, gde je nominovan za nagradu za najbolji strani film, a David Thornton je nominovan za najboljeg glumca. Darko Lungulov i David Thornton su specijanli gosti Orlando festivala.

Tamo i ovde” je nedavno dobio nagradu Duh Nezavisnog filma (Spirit of Independence Award) na međunarodnom festivalu Fort Lauderdale u SAD.

Tokom novembra "Tamo i ovde" će biti u zvaničnoj konkurenciji na još četiri međunarodna festivala: Arras-Francuska, u Solunu, Bursa-Turska i Orenburg-Rusija.