Vesti

Novi film Miše Radivojevića

25. Decembar 2009
Pre nekoliko dana završeno je snimanje novog filma Miše Radivojevića ,,Kako su me ukrali Nemci”.

Film sa dosta autobiografskih elemenata, govori o dečaku koga je za vreme okupacije tokom Drugog svetskog rata vaspitavao Nemac koji je živeo u njegovoj kući.

Taj filmski projekat dobio je 7.000 evra u okviru projekta "B2B" (Belgrade to Bussines), koji su pre tri godine pokrenuli producent Miroslav Mogorović i reditelj Srdan Golubović.

Ratna drama „Kako su me ukrali Nemci” u produkciji „Testament films”, producentske kuće glumca Svetozara Cvetkovića, snimana je u Valjevu i okolini , a glavne uloge uz Svetozara Cvetkovića tumače: Dara Džokić, Tihomir Stanić, Voja Brajović, Jelena Đokić, Branimir Popović, Gordan Kičić, Emir Hadžihafizbegović i engleski glumac Daglas Henshol.

Radnja obuhvata period od 1943. godine, odnosno događaj u Drugom svetskom ratu, kada nemački oficir Verner preuzima brigu o sinu iz komunistički orijentisane porodice

Priča filma je inspirisana detinjstvom reditelja Miše Radivojevića, u čiju se kuću za vreme okupacije uselio glavnokomandujući nemačke vojske.

Miša Radivojević je kompletan autor kultnih filmova novog talasa srpske kinematografije ,,Živeti kao sav normalan svet”, ,,Dečko koji Obećava”, ,,Una”, ,, Ni na nebu ni na zemlji”…

Izvor: www.b92.net