Vesti

Rammstein zabranjen maloletnicima

11. Novembar 2009
Novi album nemačke metal grupe "Ramštajn" od sutra neće moći da se prodaje maloletnicima u Nemačkoj, zbog jedne pesme o sadomazohizmu, saznaje Frans pres od predstavnika grupe.

Album "Liebe ist fur alle da" (Ljubav je tu za svakoga), prodat u više od 300.000 primeraka otkako je izdat sredinom oktobra, neće više biti izložen u rafovima muzičkih prodavnica. Da bi kupili album, poklonici muzike "Ramštajna" moraće da se obrate prodavcima čiji je zadatak da provere da su kupci punoletni, rekao je Frans presu Andrea Hendorfer. Pres služba "Ramštajna" objasnila je da je takvu odluku, na zahtev Ministarstva za porodična pitanja, doneo nemački ured za kontrolu stvaralaštva potencijalno opasnog po decu.

Album je zabranjen maloletnicima zbog fotografije sadomazohističkog karaktera objavljene u knjižici albuma, kao i zbog pesme "Ich tu dir weh" (Povređujem te) čiji eksplicitni stihovi na pozitivan način govore o nasilnom seksu.

Članovi "Ramštajna" preneli su novinarima da su zaprepašćeni odlukom koja je, kako su ocenili, rezultat "malograđanskog poimanja umetnosti".

"Ramštajn", koji spaja industrijski rok, metal i progresivni rok, jedan je od nemačkih bendova sa najvećim uspehom u svetu.Izvor: www.citymagazine.rs