Iskoristite 15% količinskog popusta!

Vesti

Peti ''Deretin'' konkurs

15. Mart 2010
Grafički atelje "Dereta" i opština Čukarica raspisali su peti po redu konkurs za dodelu književne nagrade "Miroslav Dereta" za najbolji neobjavljeni roman, saopštio je urednik za domaću književnost ove izdavačke kuće, književnik i pesnik Zoran Bognar, koji je i predsednik žirija.

Konkurs je otvoren do 1. jula, a jedini uslov je da roman bude napisan bilo kojom varijantom jezika (srpski, hrvatski, bošnjački, crnogorski) koji se koristi u regionu.
Bognar je uputio poziv autorima iz Srbije, regiona i dijaspore da pošalju svoje rukopise na konkurs koji im garantuje objavljivanje nagrađenog dela.

On je podsetio da su prethodni dobitnici u međuvremenu napisali nove romane koje je "Dereta", takođe, objavila (Laura Barna, Slaviša Radovanović).
Odluka žirija biće saopštena u prvoj polovini septembra a nagrađeni roman će se pojaviti na oktobarskom Sajmu knjiga u Beogradu.

Rukopise, potpisane punim imenom i prezimenom, treba slati na adresu Grafičkog ateljea Dereta, sa naznakom konkurs za nagradu „Miroslav Dereta".

Izvor: www.glas-javnosti.rs