Vesti

Zelenokosa devojčica Marta Smart – tamo gde je još nismo sreli!

15. Decembar 2017
Knjige, društvene igre i bambus šolja. Šta ih spaja?

Junakinja knjiga za decu i mlade Laguninog pisca Uroša Petrovića - Marta Smart, zbog svog karaktera postala je miljenica čitalačke publike. Hrabra, odlučna da ide napred, neustrašiva pred stvarnim ali, pre svega, misaonim izazovima – Marta je postala literarna drugarica mnogih koji su željni znanja i razmišljanja.

Poput Marte, i njen kreator – Uroš Petrović, hrabro ide u korak sa svojim idejama, pretvarajući ih u drugačiji vid zabave od onog na koji smo navikli. Inspirisan idejom o razmišljanju i logičkom povezivanju činjenica u toku igre, autor nekoliko društvenih igara za decu i mlade, donosi nam novi povod za dobru zabavu: ZAGONETNE DOMINE – novu društvenu igru za sve igrače željne misaonih izazova!


Iako podsećaju na klasičnu igru, način uparivanja ovih domina vođen je idejom koja je prisutna kod Martinog rešavanja svih zadataka – IDEJOM AKTIVNOG RAZMIŠLJANJA.

Kreirana je tako da je mogu igrati sve generacije dece i odraslih, od sedme godine i starije, prilagođavajući nivo težine igre svojim godinama i svom znanju. Domine se slažu samo kada se spoje priče, asocijacije i isti pojmovi kojih se treba setiti.

Ako ste spremni za otkrivanje sopstvenih granica radoznalosti, upornosti, dosetljivosti, znanja, snalažljivosti i želite da se družite – ovo su domine za vas!„Nisam siguran da su svi srećni kada im se priušti povod za razmišljanje. Ipak, postoji jedan deo čovečanstva koji to voli, i ovo je igra za njih. Tačnije, za nas.“

Uroš Petrović


Sa Zagonetnim dominama, pravo iz prirode u  kojoj Marta najviše voli da boravi, stigla je ŠOLJA MARTA SMART. Napravljena od bambusa, biljke izvanrednih osobina – predstavlja ekološki, biorazgradiv proizvod potpuno siguran i održiv za ljude i planetu. Ništa manje od Marte nismo mogli ni da očekujemo: uvek na visini svojih dela i razmišljanja!Obožavaoci Marte Smart sada imaju priliku da budu uz svoju literarnu junakinju svakoga dana, te da zajedno slede ideje o prirodi kao čudesnom prostranstvu prelepih tajni i sjajnih ideja za razmišljanje. Jedan od omiljenih predmeta Marte Smart je PEŠČANI SAT, koji nam po prvi put stiže kao samostalni deo Pino-Marta Smart kolekcije, te može poslužiti svima koji vole da koriste ovu spravicu. Bilo da vam treba za merenje vremena u igri i drugim situacijama, ili želite uz njega učiti o istoriji i tadašnjem merenju vremena, ili jednostavno želite peščani sat za svoju kolekciju retkih predmeta – sada je pravo vreme da dođete do njega.  

Krenuvši od MARTINE ZAGONETNE KUTIJE – društvene igre nagrađene priznanjem DOBRA IGRAČKA za 2016. godinu, Uroš Petrović korača dalje i ruši sve dosadašnje granice saznanja. Set nagrađenih igara koje je kreirao u saradnji sa kompanijom Jamaxm M (brendom Pino toys) predstavlja njegovu prvu igračku, ali i siguran znak da je to bio samo početak radosti za mnoge obožavaoce njegovog dela.   Verujemo da će publika uživati u svakoj sledećoj knjizi, novoj igri ili proizvodu sa Martom Smart u glavnoj ulozi, jer radoznalost – njena ideja vodilja – prostranstvo je bez granica i može nas odvesti... ko zna gde...

Nove proizvode Marte Smart možete pronaći u svim Delfi i Laguna knjižarama i Delfi sajtu.