Vesti

Božićno pročišćenje

13. Novembar 2009
U nedelju će u Sava Centru premijerno biti prikazan film Božićna priča, reditelja i scenariste Roberta Zemeckisa, nastalog prema romanu Charlesa Dickensa iz 1843. godine.

Scrooge (Jim Carrey) započinje Božić u standardnom neraspoloženju, u istresanju na svog vernog pomoćnika (Gary Oldman) i svog razdraganog nećaka (Colin Firth).
 

 
Nakon što susretne duha bivšeg poslovnog partnera koji plaća za svoju okrutnost u zagrobnom životu, Scrooge, uz pomoć svog saputnika prolazi kroz transformaciju i pročišćenje.

„Kao da je Charles Dickens napisao ovaj roman da bi postao film – toliko je vizuelan i filmičan. Ovo je najbolja priča o putovanju kroz vreme ikad napisana i želeo sam da snimim film onako kako mislim da je autor i zamislio originalnu priču“, prenose izjavu Zemekisa distributeri.

Glavne uloge u filmu tumače: Jim Carrey, Gary Oldman, Colin Firth, Bob Hoskins, Robin Wright Penn, Cary Elwes, Fionnula Flanagan.

Pored Scroogea u različitim životnim dobima, Carrey oživljava i likove duhova božićne prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Film će u nedelju biti prikazan u dva termina – od 17 i 19h.

Izvor: www.popboks.com