Vesti

„Na sve strane mali požari“ 4. septembra u Laguninom književnom klubu na Instagram profilu laguna_knjige

02. Septembar 2020
Navikli ste da vam Lagunin književni klub preporučuje za čitanje dobre knjige. I ovoga puta odabrali smo izuzetno književno delo, roman „Na sve strane mali požari“ američke književnice Selest Ing. Objavljen 2017, dobio je nekoliko književnih nagrada i po njemu je Hulu snimio televizijsku seriju.
 
U Šejker Hajtsu, mirnom, naprednom gradiću u okolini Klivlenda, sve se planira – od rasporeda krivudavih puteva, preko boja kuća, do uspešnih života koje će voditi njegovi stanovnici. A niko taj duh ne oličava više od Elene Ričardson, stuba ove provincijske zajednice koja isključivo živi po pravilima.
 
A onda u grad dolazi Mija Voren, zagonetna umetnica i samohrana majka, zajedno sa maloletnom ćerkom Perl, i krhka ravnoteža prividno savršenih odnosa se remeti – idila Šejker Hajtsa nestaje poput mehura od sapunice.
 
Ova porodična drama bavi se prirodom identiteta i žestokom privlačnom snagom majčinstva – i prividom da se poštovanjem pravila može preduprediti katastrofa.
 
O knjizi „Na sve strane mali požari“ govoriće pisac Đorđe Bajić u petak 4. septembra od 19 sati na Instagram profilu laguna_knjige.
 
Roman je na popustu 30% do 4. septembra u knjižarama Delfi, na sajtu www.laguna.rs i Laguninom klubu čitalaca u Resavskoj 33.
 
Očekujemo vas!