Vesti

Priče za decu po romanu „O krilima i čudima“ Aleksandre Filipović na Radio Beogradu 1

03. Septembar 2020
Uskoro će početi snimanje novih priča za decu po romanu „O krilima i čudima“ Aleksandre Filipović.

Slušaoci Radio Beograda 1, od oktobra će svake sedmice u emisiji „Dobro jutro, deco“, moći da čuju po jednu priču Aleksandre Filipović.

„Dobro jutro, deco“ jedna je od najprepoznatljivijih emisija Radio Beograda 1. Pre više od šest decenija osmislio ju je Duško Radović. Otada je na programu svakog dana u istom terminu, račno u sedam časova i pet minuta.

U petominutnoj formi „Dobro jutro, deco“ svakoga jutra najmlađima pruža priču za decu adaptiranu za radio. U snimanju emisija učestvuju glumci i mali glumci, režiseri i najbolji ton-majstori.

Aleksandra Filipović je 2018. godine dobila prvu nagradu Radio Beograda 1 i emisije „Dobro jutro, deco“ za najbolju priču za decu. Iz te priče izrastao je roman „O krilima i čudima“ koji je 2019. objavila izdavačka kuća Laguna.

Snimanje novih priča je nastavak saradnje koja traje od 2018. godine. Glasovi vrhunskih glumaca oživeće nove delove romana „O krilima i čudima“ prilagođene za radio. U predstojećim pustolovinama moći ćete da čujete priču u priči, saznate kako je Mirko, pauk sa sedam nogu, privukao Mesec i tako pokazao da junaci nadvladavaju sopstvena ograničenja. Čućete nešto o lepoti različitosti, o hrabrosti i o princezama koje su ujedno i vitezovi.