Vesti

Očaravajući roman Dejvida Nikolsa „Slatki rastanak“ u prodaji od 15. septembra

09. Septembar 2020
„Slatki rastanak“ je novi roman Dejvida Nikolsa, autora bestselera „Jedan dan“. Ovo je tragikomedija o krivudavom putu koji nas vodi u odraslo doba, hvalospev snazi prijateljstva koje vraća u život i onoj kratkoj, zaslepljujućoj eksploziji prve ljubavi koju možemo neposredno gledati tek naknadno, kad dogori.

Godina je 1997, a Čarli spada među one dečake koje kasnije ne prepoznajete na odeljenjskim fotografijama. Nije dobro prošao na maturskom ispitu. Kod kuće se stara o ocu mada bi trebalo da je obrnuto, a ako uopšte i pomišlja na budućnost, čini to sa zebnjom.

Tada u njegov život uleće Fren Fišer i u Čarliju se neočekivano budi nada. Ipak, ako želi da bude s Fren, Čarli mora prihvatiti izazov zbog kog će možda izgubiti poštovanje drugova i postati sasvim drugačija osoba. Mora da se pridruži Trupi. Pozorišnoj trupi. A ako vam „Trupa“ zvuči kao neka sekta, istina je još gora. Cena nade je, čini se, Šekspir.

Dejvid Nikols je rođen 1966. u Engleskoj. Diplomirao je englesku književnost i dramu na Univerzitetu u Bristolu. Autor je bestselera „Jedan dan“, po kojem je snimljen istoimeni film. Živi u Londonu sa partnerkom Hanom i dvoje dece. Za više informacija o autoru možete posetiti njegov veb-sajt: www.davidnichollswriter.com.

Roman „Slatki rastanak“ možete pronaći od utorka 15. septembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.