Vesti

Komedije za decu – knjiga „Budući Tesla, Zmaj Jova i Pupin“ Miloša Nikolića u prodaji od 7. oktobra

05. Oktobar 2020
Mali Toza voli da pametuje, ali voli da se šali. Obične stvari izvrće u nemoguće i skreće pažnju na razne nepravilnosti i nelogičnosti. Pored Tozinih dogodovština, tu su i smešni dijalozi sa Markom Kraljevićem u glavnoj ulozi, malo izmenjene dobro poznate bajke i urnebesne lagarije.

Ove komedijice uz humor podstiču mališane na razmišljanje i preispitivanje stvari sa kojima se svakodnevno susreću i o kojima ne razmišljaju mnogo.

Autor nas upozorava da možemo biti ozbiljni ljudi samo ako se ozbiljno šalimo dok smo deca.

„Trudio sam se da napišem male i malo veće komedije dobro, ili bar pristojno. Pre mene takve male, malo veće ili još malo veće komedije za decu pisali su Jovan Jovanović Zmaj, pa Brana Cvetković, pa Aca Popović, pa Dušan Radović... Verujem da se od ovih mojih komedija ne bi nijedan od njih odrekao. Dakle, mislim da su moje komedije za decu pristojno napisane i da nećete ni pomisliti a ni reći za njih: ’Davež’“, rekao nam je Miloš Nikolić, pisac za decu, dramaturg, humorista i komediograf.

Knjigu „Budući Tesla, Zmaj Jova i Pupin“ možete pronaći od srede 7. oktobra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.