Vesti

Roman „Kirka“ dosegao prodaju od milion primeraka

06. Oktobar 2020
I to samo u Americi!Podaci govore da se roman američke autorke Madlin Miler, ponovo ispričan mit o čarobnici Kirki koja je opčinila Odiseja i njegovu posadu, prodao u milion primeraka do sada, i to samo na američkom tržištu knjiga.

Najvažniji svetski časopisi i sajtovi proglasili su roman „Kirka“ Madlin Miler knjigom godine i nisu štedeli reči hvale, a odmah po objavljivanju autorka je dobila i značajne književne nagrade. Kako tvrdi književni kritičar Vašington posta, „ono najneverovatnije u ovom romanu jeste činjenica da znamo kako će se sve završiti – znamo to već hiljadama godina – a ipak, ova sočna pripovest, koju nam autorka prikazuje u jednom sasvim novom svetlu, napeta je i puna neočekivanih elemenata“.

Produkcijska kuća HBO je već poručila mini-seriju „Kirka“ za platformu HBO Max. Televizijska adaptacija biće „priča smeštena u savremene okvire… drevnog grčkog mita“, baš kao što je i sama autorka već upozorila čitaoce „da ne postoji samo jedna verzija nečega što je objektivna istina“, a dok se serija ne pojavi, otkrijte šta je to što je opčinilo čitaoce ovog sjajnog romana.