Vesti

Zašto je (skoro) sve matematika – knjiga „Matematika života i smrti“ Kita Jejtsa u prodaji od 8. oktobra

07. Oktobar 2020
Neki od nas matematiku vole manje, neki više, međutim, hteli mi to ili ne, matematički obrasci oblikuju naš život. Ipak, nas, koji smo sa matematikom završili već u srednjoj školi, često zbunjuju brojke i podaci kojima nas svet svakodnevno zatrpava.

Mislite da je matematika dosadna? Pripremite se za promenu mišljenja, jer će vas knjiga Kita Jejtsa „Matematika života i smrti“ ubediti u suprotno i dobro zabaviti.

Kit Jejts je napisao izuzetnu knjigu o matematici i svakodnevnim situacijama u kojima se primenjuju matematički koncepti – eksponencijalni rast i opadanje, optimizacija, statistika ili verovatnoća. Čitalac ove knjige steći će kritički, racionalan pogled na vesti u medijima, na pravosuđe, medicinu i istoriju.

Opskrbljen matematičkim znanjem, biće umešniji u donošenju ličnih odluka i rešavanju problema, bilo da je reč o izboru najkraćeg reda za kasu u prodavnici ili o zaustavljanju širenja smrtonosnih, zaraznih bolesti.

Kit Jejts je redovni profesor matematike na Univerzitetu u Batu, gde je i direktor Odseka za matematičku biologiju. Doktorirao je matematiku na Oksfordu 2011. godine.

Knjigu „Matematika života i smrti“ možete pronaći od četvrtka 8. oktobra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.