Vesti

Maštovita ilustrovana knjiga za decu „Singi Lumba i Kockasta planeta“ Slavimira Stojanovića Futra u prodaji od 13. oktobra

07. Oktobar 2020
Pred najmlađe čitaoce stiže šarena, maštovita, sjajno ilustrovana i dizajnirana knjiga za decu „Singi Lumba i Kockasta planeta“ vodećeg srpskog dizajnera Slavimira Stojanovića Futra.

Reč je o novoj knjizi iz serijala „Avanture Singi Lumbe“, koja je nastala kao posebna priča u odnosu na prvu knjigu „Singi Lumba i Drvo čarobnih olovaka“, u kojoj smo se prvi put susreli sa neodoljivim junacima Singi Lumbom i Felipom Bibijem.

„Singi Lumba i Felipo Bibi sada su u novoj avanturi na Kockastoj planeti. Tamo odlaze na poziv Kralja Kocke i njegovog naroda, pošto imaju naizgled nerešiv problem. Ukrštanjem svojih talenata, Singi i Felipo uleću u borbu sa starim neprijateljem dosadom. Kakvim crtežom i kojim instrumentom će njih dvoje rešiti ovu večnu zavrzlamu, pročitaćete u knjizi ’Singi Lumba i Kockasta planeta’“, rekao nam je Slavimir Stojanović.

Sav prihod od prodatih knjiga ide u humanitarne svrhe za pomoć nezbrinutoj deci!

Slavimir Stojanović (1969) beogradski je grafički dizajner, kreativni direktor, ilustrator i vizuelni umetnik, dobitnik preko 300 međunarodnih priznanja i nagrada u domenu dizajna i advertajzinga, kao i nagrade UEPS-a za životno delo, ponosni otac Nađe Stojanović, glavne inspiracije za lik Singi Lumbe, čije je ime nastalo dok Nađa još nije znala dobro da priča, pa je uporno zvala tatu kada joj se helijumski balon zalepi za plafon: „Tata, singi lumba!“ („Tata, skini balon!“)

Knjigu „Singi Lumba i Kockasta planeta“ možete pronaći od utorka 13. oktobra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.