Vesti

Organizujte dečju zabavu inspirisanu knjigama

09. Oktobar 2020

Svog malenog knjigoljupca oborite s nogu tako što ćete mu prirediti rođendansku žurku inspirisanu knjigama.Neka zabava počne!

Proslavite rođendan svog malog knjigoljpca tako što ćete mu prirediti zabavu inspirisanu knjigama

Ukrasite zidove citatima iz detetovih omiljenih knjiga. Kupite jeftine ramove u radnjama tipa „Sve za 99“ i ofarbajte ih u vesele boje. Odštampajte omiljene citate na papiru koje ćete, nakon uramljivanja, okačiti na zidove.

Kutija za trampu knjiga

Zamolite goste da ponesu neku staru knjigu, a kada se pojave na žurci, smestite ih u „Kutiju za trampu knjiga“. Kada dođu svi gosti, dajte deci kutiju kako bi izabrali neku novu knjigu.

Knjige kao poklon

Za goste koji dođu praznih ruku, izdvojte knjige koje ćete im pokloniti.

Društvene igre

Sledeće na talonu su – društvene igre!

Deca neka sednu u krug i neka počnu da pričaju priču tako što će početi rečenicom: „Nekada davno...“ Svako naredno dete treba da doda sledeću rečenicu u priči, dok se priča ne završi. Posle toga možete da se igrate „Zagonetne ličnosti“. Zadatak je da dete kroz pantomimu odglumi junaka svoje omiljene knjige, dok ostala deca pogađaju. (P. S. Mogu da zatraže dodatnu pomoć!) Kada mališani završe sa igrarijom, vreme je za zakusku.

Klopa

Servirajte tople sendviče u obliku knjiga uz dekoraciju od voća i povrća, a za piće – sok od jabuke! Instrukcije za pravljenje sendviča pogledajte na slici ispod.Pozivnica

Napravite zajedno sa detetom pozivnice, u kojima ćete pored osnovnih informacija o dešavanju naglasiti da gosti ponesu knjige za trampu umesto poklona.

Uradi sam – napravite zajedno bukmarker na magnet (aktivnost na rođendanu)

1. Kao prvo, biće vam potrebni lepak, dva parčeta magneta, makaze, fotografija sa nekim motivom koji vam se sviđa i karton u boji.

2. Isecite fotografiju na željenu veličinu i isecite karton u širini fotografije, tako da možete da ga presavijete na pola.

3. Na tako presavljeni karton nalepite fotografiju sa jedne strane. U unutrašnjost kartona zalepite oba dela magneta.

4. Sada isprobajte na knjizi. Ta-dam!


 
Izvor i foto: todaysparent.com
Prevod: Aleksandra Branković