Vesti

Izazovi i zadaci koji će vas prodrmati kao struja – „Zbirka zagonetaka Nikole Tesle“ u prodaji od 16. oktobra

13. Oktobar 2020
Priča o Nikoli Tesli i mnogo zagonetaka, slagalica i glavolomki nalaze se u divno ilustrovanoj knjizi „Zbirka zagonetaka Nikole Tesle“, koja je puna izazova za male genijalce.

Pozivamo školarce da sa ovom knjigom zakorače u opčinjavajući svet Nikole Tesle, pionira elektrotehnike, pronalazača, fizičara i futuriste. Najpoznatiji je po tome što je doprineo da se elektricitet proizvodi i koristi na način koji danas znamo. Tesla je zaslužan za razvoj naizmenične struje, a vršio je pionirska istraživanja koja obuhvataju rendgenske zrake, radio-talase, bežično upravljanje, fosforoscentnu svetlost, lasere...

Ova knjiga gurnuće vas u svet Teslinih pronalazaka i eksperimenata dok rešavate razne zadatke: zagonetke, logičke slagalice, glavolomke za lateralno razmišljanje, proveravate pamćenje i još mnogo toga. A na kraju knjige nalaze se sva rešenja i objašnjenja.

„Današnji naučnici razmišljaju duboko umesto jasno. Čovek mora biti duševno zdrav da razmišlja jasno, ali može razmišljati duboko i biti prilično lud“, reči su Nikole Tesle.

Dakle, poruka je da mislite jasno i da se bez straha upustite u savladavanje izazova, zadataka i rešavanje zagonetaka koji će vas prodrmati kao struja.

„Zbirku zagonetaka Nikole Tesle“ možete pronaći od petka 16. oktobra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.